vojska i policija na terenu / Evakuirali paviljon u studentskom domu. Netko ostavio natpis 'Nisam uplašen'

Image
Foto: Marko Lukinić/Pixsell
12.3.2022.
13:28
Marko Lukinić/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković s nekoliko ministara jutros obišao mjesto gdje je pala bespilotna letjelica, započele su pripreme za iskopavanje rakete koja je dugačka 14,5 metara te je dužinom usporediva s MiG-om. 

Letjelica sovjetske proizvodnje teška je oko 6,5 tona i bila je do prije koju godinu umirovljena, kada su je Ukrajinci doslovce izvadili iz muzeja, kako je za RTL.hr rekao vojni analitičar Igor Tabak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podpredsjednik Vlade Tomo Medved danas je novinarima rekao da treba biti vrlo oprezan, da će iskopavanje letjelice biti vrlo zahtjevno, da se ona skoro cijela ukopala u zemlju, ali da se nada da će iz komponenti letjelice doznati mnoge korisne informacije. Do tada, moli za suzdržanost. 

Image
Foto: Marko Lukinić/Pixsell

(Marko Lukunić/Pixsell; pripremne radove za iskapanje pratio je danas ministar Banožić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je evakuiran jedan paviljno Studentskog doma Stjepan Radić, javlja Index. Studenti su evakuirani iz Paviljona jedan kao mjera sigurnosti, budući da se taj paviljon nalazi najbliže krateru.

Zanimljiv je i transparent koji je netko ostavio prislonjenog uz ogradu doma s natpisom "Nisam uplašen". Sama letjelica pala je na svega 50-ak metar od studentskog doma u kojem je smješteno oko 4500 studenata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković jutros je odgovorio na pitanja novinara umanjuje li NATO ovaj događaj za koji je izdvojio svega dvije rečenice rekavši: 

"Mi ga sigurno ne umanjujemo, podastrijet ćemo dokaze da vide što se dogodilo. S obzirom na to da nije bilo žrtava, bila je ona ljutka reakcija 'dobro pao je i nije se ništa dogodilo'. Ali da je palo na paviljon studentski svijest bi bila veća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

(Željko Hladika/Pixsell)

Premijer je poručio da je pad ove letjelice na glavni grad NATO članice ozbiljna stvar i dobra pouka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte što su studenti iz doma jučer rekli za RTL.hr: 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo