ZANIMLJIVO I DINAMIČNO / Europski izbori 2024. na RTL-u! Donosimo prve rezultate, analize i javljanja uživo iz stožera i Bruxellesa

Image
Foto: RTL

Europarlamentarne izbore 2024. na RTL-u donose Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna. Tijekom izbornog dana i noći, RTL donosi aktualne vijesti, javljanja uživo i stručne analize rezultata iz Hrvatske te ostalih zemalja članica EU-a

4.6.2024.
17:32
RTL
VOYO logo

Gledatelji će europske izbore na RTL-u moći pratiti kroz Izvanredne vijesti u 11.30 i 13.30 sati te RTL Danas od 16.30 sati. Središnja informativna emisija počinje u nedjelju, 9. lipnja u 18 sati, a prvi neslužbeni rezultati objavit će se u RTL-u Danas u 19 sati. Izborni specijal EU izbori 2024. od 21.45 sati vodit će Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna, a u studiju RTL-a pridružit će im se i stručni komentatori Krešimir Macan i Mate Mijić. Usto, RTL-ovi reporteri javljat će se iz svih važnih stožera te iz Bruxellesa.

Informativna redakcija RTL-a spremna je za uzbudljivu izbornu nedjelju. "Čim se zatvore birališta donosimo prve rezultate izlaznih anketa, a tijekom večeri i rezultate Državnog izbornog povjerenstva. Pratili smo svakodnevno dugu kampanju na terenu, a ovog tjedna krenula je i RTL-ova EU patrola. Naše ekipe provjeravaju i analiziraju sve aspekte života u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj i Italiji, a potom te podatke uspoređuju s Hrvatskom", otkriva Damira Gregoret. "Europske izbore u proteklim ciklusima pratila je loša izlaznost, ali vjerujem da su građani u međuvremenu osvijestili činjenicu da odluke koje donosi Bruxelles direktno ulaze u naše zakonodavstvo. Kao što je svaki glas važan, važan je i svaki pojedinac ili stranka koji će predstavljati Hrvatsku u EU parlamentu", zaključuje Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U superizbornoj godini, nadovezuje se voditelj i reporter Adrian De Vrgna, jako je zanimljivo i dinamično. "U nedjelju biramo 12 zastupnika u Europskom parlamentu i sve to pratimo na RTL-u tijekom dana. Čekaju nas zanimljive televizijske minute, naši reporteri javljat će se iz stožera, a naša reporterka Ana Mlinarić će donijeti sve informacije uživo iz Bruxellesa", otkriva De Vrgna i ističe važnost sudjelovanja i na europarlamentarnim izborima. "Važno je participirati i dati svoj glas onima za koje ste uvjereni da će najbolje zastupati vaše interese i pridonijeti boljitku u cijeloj zajednici", zaključuje RTL-ov voditelj i reporter.

Image
Foto: RTL

RTL-ova urednica i voditeljica Ivana Brkić Tomljenović u studiju RTL-a komentirat će izborne rezultate s već uhodanim dvojcem - Krešimirom Macanom i Matom Mijićem. "Njihova analiza bila je kirurški precizna na parlamentarnim izborima, pa će vjerujem biti jednako informativni i analitični na ovim izborima. Što se Europe tiče, svi analitičari predviđaju zaokret u desno, a što se Hrvatske tiče - bit će zanimljivo analizirati kako će se novi politički brak HDZ-a i DP-a odraziti na rezultat na europskim izborima i hoće li ljevica uspjeti doprijeti do birača nakon poraza na parlamentarnim izborima“, zaključila je Brkić Tomljenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojih 12 eurozastupnika će idućih pet godina zastupati hrvatske interese u Europskoj uniji? Ne propustite izborni dan na RTL-u!

· Izvanredne vijesti - u 11.30 i 13.30 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

· RTL Danas od 16.30 sati

· RTL Danas od 18 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

· EU izbori 2024. - 21.45 sati

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo