5 hrvatskih gradova /

Europska noć bez nesreća u Hrvatskoj: ekipa RTL-a noć provela u patroli s policijom

80-ak nesreća i nekoliko teže ozlijeđenih, ali bez smrtno stradalih! Rezime je kraja tjedna koji je na cestama počeo loše, s 12 izgubljenih života

16.10.2016.
19:14
VOYO logo

Narukvica kao obećanje pri ulasku da noćas neće piti i da će prijatelje voziti kući s nula promila. Prije povratka kući alkotest... 

Akcija je ovo koja se sinoć održala u 300-tinjak klubova diljem Europske unije, a u organizaciji udruge Sigurnost u prometu i u pet hrvatskih gradova. Petu godinu zaredom. Lani je čak trećina onih koji su obećali ostati trijeznima - napuhala više od 0,5, neki i znatno više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volonteri su se nagledali svega. 

"Najviše je bilo 2,75! Ali bilo je i takvih koji su obećali. Ali ekipa popije i dođe puhati, čisto da vide svoje kapacitete", kazala je Mladenka Čosić, volonterka Europske noći bez nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je ova akcija bila anonimna i pa i zabavno s ovom ekipom šale nema.. 

Najpijaniji vozač kojeg je ekipa zagrebačke prometne policije noćas zaustavila imao je 1,7 promila alkohola u krvi. Otkako smo mi ovdje s njima posljednjih sat vremena - svi su vozači trijezni!

Tjedan koji je krenuo s 12 poginulih na cestama, završava vikendom bez žrtava. Od subote do nedjelje ujutro - 78 nesreća, 7 teže ozlijeđenih. A policija je na ceste poslala sve slobodne ekipe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo