novi udarac iz bruxellesa /

Europska komisija zahtjeva izmjene zakona: ostaje li Hrvatska bez prava veta u INA-i?

Sada Bruxelles traži da se ukine bezuvjetno pravo veta koje je Hrvatska dobila prema zakonu o INI, što bi kako neslužbeno doznajemo iz vrha vlasti moglo otvoriti put Mađarima da prebace vlasništvo

8.12.2016.
19:04
VOYO logo

Novi udarac nakon što je skupština Interpola nedavno odlučila da se s tjeralice skine Zsolt Hernadi. Iz Bruxellesa stiže Zagrebu dopis u kojem Europska Komisija zahtijeva od Hrvatske da izmijeni zakon o INA-i na način koji bi mogao bitno pogoršati poziciju Hrvatske u INA-i.

Naime, kada su Mađari u vrijeme Račanove Vlade ulazili u INA-u, dogovoreno je da nema prodaje kontrolnog paketa bez suglasnosti drugog strateškog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Bruxelles traži da se ukine bezuvjetno pravo veta koje je Hrvatska dobila prema zakonu o INI, što bi kako neslužbeno doznajemo iz vrha vlasti moglo otvoriti put Mađarima da prebace vlasništvo.

Ljetos je Vlada u mandatu ministra Tomislava Panenića odgovorila Komisiji na isti zahtijev da to je takvo što neprihvatljivo dok se ne riješi situacija sa mađarskim partnerom. No, zahtijev je danas ponovljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopisnik Večernjeg lista Tomislav Krasnec nam je uživo iz Bruxellesa objasnio što točno zahtijeva komisija i ima li Hrvatska uopće izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo