nogometna renesansa / Euforija u Slavoniji Europo pazi se, Osijek dolazi! Spektakl za povijest na gradskom vrtu!

Hrvatski nogomet proživljava renesansu. Pogotovo Osijek nakon što je u Gradskom vrtu - uz 15 tisuća navijača izbacio PSV iz Europske lige. Možda je stadion nalik zatvoru, kako kažu strani novinari, ali na njemu igraju svjetski igrači.

4.8.2017.
19:20
VOYO logo

Nakon ovog gola više nema onoga tko ne zna i ne voli Slavoniju! Osijek je prvi klub koji je u 44 godine tako rano izbacio PSV iz nekog europskog natjecanja. Slavlje s terena preselilo se na osječke ulice.

"Teško je to pretočit u riječi, nezaboravno jedno iskustvo, kak bi moja žena rekla da se sve događa s razlogom, tako i ovo nakon svih ovih godina patnje i borbe da smo zaslužili stvarno i da možemo mirna srca odahnut.", rekao je Žolt Vačora Kohorta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad roditelji počnu dovodit djecu u dresovima na utakmice osijeka onda će osijek bit osijek i sad je osijek osijek i tako moramo nastavit dalje", izjavio je predsjednik Kohorte Ivica Polih Ita.

Užareni slavonski asfalt još uvijek osjeća pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretni smo jer se u Europi čuje za nas, nadam se da će se tako nastavit, ako se i ne nastavi bar smo se jedanput veselili kako treba", kaže Zvonko iz Osijeka.

Petar Bočkaj iz slobodnjaka je u 25. minuti zabio i šokirao Nizozemce. Dokaz je to da pobjeda od jedan nula u Eindhovenu nije bila slučajnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sveti Ante je uz nas i na kraju krajeva doživio sam ovdje puno podcjenjivanja, ne pričam to sad zbog ove pobjede nego to me goni kroz život. Hvala svim kritičarima, hval svim ljudima dobre volje i onima koji su malo manje dobre volje", rekao je  Zoran Zekić, trener Osijeka.

Nizozemci su s razlogom loše volje, a njihovi novinari jučerašnju su utakmicu pratili natpisima da stadion izgleda kao stadion neke kaznionice, pun golubljeg izmeta, da su došli u podrum Europe. Ništa od toga nije laž! Gradski vrt u derutnom je stanju, jedino su pogriješili što su podcijenili igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obično kad netko tako ulazi u susret završi tako kao što je završio PSV. Da li će dalje nas netko podjenjivat sumnjam. Mislim da je ova pobjeda odjeknula u Europi." izjavio je Zekić.

Europa danas priča o malom slavonskom klubu koji je do prije godinu dana bio pred raspadom, a sad poručuje Europo pazi se, Osijek dolazi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo