ETO, STIGAO JE TAJ 'JEDAN LIJEP, SUNČAN DAN': / Kolinda konačno objavljuje kandidaturu za novi mandat. Sutra. Točno u podne

Image
Foto: Davor Javorović / PIXSELL
1.10.2019.
12:21
Davor Javorović / PIXSELL
VOYO logo

Obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i njezina službena objava kandidature za novi mandat zakazano je za srijedu, 2. listopada, u 12 sati u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj. Poziv na događaj poslao je Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a i izborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović. Aktualna predsjednica ima podršku HDZ-a, to je vrh stranke već nekoliko puta rekao, a samo se čekalo da objavi kandidaturu.

Predsjednica je još u svibnju ove godine kazala kako će kandidaturu najaviti 'jednog lijepog, sunčanog dana', javlja N1. U međuvremenu, u nekoliko je navrata najavljivala kako ide u utrku, kako će biti predsjednica i sljedećih pet godina, no službene objave nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi datum koji se spominjao za službenu objavu ulaska Kolinde Grabar-Kitarović u utrku za drugi mandat trebao je biti poslije proslave Oluje. No, predsjednica je u Kninu tek neslužbeno najavila kandidaturu, a slično je učinila i u intervjuu Hrvatskom tjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo