Eštonova završila sa Dačićem

Na redu radni ručak premijera Srbije i Kosova sa visokom predstavnicom EU

19.2.2013.
13:56
VOYO logo

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se u Briselu sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, pred početak trojnog sastanka na kojem će učestvovati i kosovski premijer Hašim Tači, javlja Tanjug.

Nakon toga Dačić, Tači i Eštonova će razgovarati na radnom ručku, a glavne teme će biti institucije na severu Kosova i status oficira za vezu u Beogradu i Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski premijer Dačić je, uoči današnjih razgovora, rekao za Novosti da je predlog Srbije jasan, a to je osnivanje zajednice srpskih opština koja treba da ima jasne nadležnosti u obrazovanju, prosveti, pravosuđu, i da Srbi sami biraju vlast.

- Sigurno neće biti povlačenja srpskih institucija sa Kosova dok se ne postigne konačan dogovor. Tražićemo čvrste garancije za svaki dogovor. Naš narod na Kosovu sigurno neće biti ostavljen na cedilu - rekao je Dačić ocenjujući ovu rundu dijaloga o Kosovu kao najtežu do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rečima Maje Kocijančič, portparola Visoke predstavnice, dijalog će se verovatno nastaviti i sutra, a svaka dosadašnja runda trajala je duže od prethodne.

- Za nas je ovaj razgovor važan, jer se otvaraju prava, teška pitanja - rekla je Kocijančičeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tači je pre podne u Briselu razgovarao sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom i predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo