EPIDEMIOLOZI ISTRAŽUJU KAKO JE KORONAVIRUS PRODRO U 'CVJETNI DOM'; Ravnatelj: / 'Ni sami ne znamo kako je virus došao'

Image
Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Korisnica šibenskog Doma za starije osobe trenutno je u bolnici s blago povišenom temperaturom, dok epidemiolozi nastoje doznati kako je do njenog oboljenja uopće došlo

13.5.2020.
21:16
ilustracija, Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Koronavirus je ušao u još jedan hrvatski dom za starije osobe. Danas je kod jedne korisnice "Cvjetnog doma" u Šibeniku potvrđena zaraza. Epidemiolozi su na terenu kako bi odgovorili na pitanje kako je došlo do novog proboja virusa.

"Ni sami ne znamo kako je virus došao, naši djelatnici svaki put kad dođu u ustanovu, pridržavaju se svih uputa HZJZ-a. Od ulaza, barijere, mjerenja temperature, urednog odlaganja vanjske garderobe, oblačenja radne robe koja se pere u našoj praonici. Jednostavno sami ne znamo odakle se sve to dogodilo", rekao je za RTL ravnatelj "Cvjetnog doma" Tomislav Ninić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveobuhvatna testiranja

Čim su doznali da je korisnica oboljela, pozvali su epidemiologe i naložili sveobuhvatna testiranja.

"Oni su odmah došli, izvršili dodatno testiranje naših korisnika koji su bili u blizini zarežene štićenice, kao i djelatnika koji su tu bili u ovoj grupi, a pozvali smo i djelatnike druge grupe da dođu na testiranje. Za danas testirane rezultate očekujemo u večernjim satima. Sutra ćemo testirati sve naše djelatnike, eventualno i druge korisnike ako bude potrebno", rekao je Ninić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asimptomatski gost

Štićenica je trenutno u šibenskoj bolnici s blago povišenom temperaturom. Ravnatelj doma smatra da je lako moguće kako je virus donio asimptomatski bolesnik, jer pri ulasku i izlasku iz doma svakome mjere temperaturu. "Listao sam tu knjigu danas, nitko nije imao temperaturu. Dosta nas ovo čudi", zaključio je Ninić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo