otok ludi za nanom / Englezi žele Bilića za novog izbornika: 'Ima karizmu, nas je dvaput pobijedio i donio bi taj hrvatski temperament'

Image
Foto: Marc Aspland/News Syndication/PIXSELL

Hrvatski stručnjak postao je omiljen na otoku, a svojim stručnim analizama u studiju tijekom Eura oduševio je i one koji ga dotad nisu poznavali najbolje

28.6.2016.
14:43
Marc Aspland/News Syndication/PIXSELL
VOYO logo

Roy Hodgson je nakon debakla protiv Islanda u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj podnio ostavku na mjesto izbornika engleske reprezentacije, a britanski mediji već su počeli nagađati o njegovom nasljedniku. 

Image
dogodilo se očekivano /

Izbornik engleske reprezentacije nakon sramotnog poraza od Islanda podnio ostavku

Image
dogodilo se očekivano /

Izbornik engleske reprezentacije nakon sramotnog poraza od Islanda podnio ostavku

Ono što je nama najzanimljivije jest to da se među potencijalnim kandidatima nalazi i naš Slaven Bilić, aktualni menadžer londonskog West Hama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi sigurno nisu zaboravili 2008. godinu, kada im je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2008 na Wembleyju bio dovoljan bod protiv Hrvatske kako bi otišli na završni turnir. Večer je završila tužno za 'tri lava', Bilić Boysi su slavili 3-2 i ostvarili jednu od najvećih pobjeda u povijesti Hrvatske, uskrativši Englezima Euro, iako su Vatreni do tog susreta već osigurali svoj nastup u Austriji i Švicarskoj. 

Bilić je u međuvremenu izbrusio svoje nogometno znanje, ali i imidž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi 2010., te solidnog nastupa na Euru 2012 u Poljskoj i Ukrajini, Bilić je napustio reprezentaciju. Uslijedila je neuspješna epizoda u moskovskom Lokomotivu, zatim znatno uspješnija u turskom Bešiktašu, da bi protekle sezone privukao pažnju nogometnog svijeta na sebe odličnim vođenjem West Hama u najjačoj nogometnoj ligi svijeta. 

Hrvatski stručnjak postao je omiljen na otoku, a svojim stručnim analizama u studiju tijekom Eura oduševio je i one koji ga dotad nisu poznavali najbolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponudu su ga već stavile i kladionice, a britanski portal Football Target napravio je listu od pet činjenica zbog kojih bi Bilić bio idealan nasljednik Hodgsona. 

1. Iako nije Englez, nego Hrvat, Slaven Bilić odlično poznaje naš mentalitet. Igrao je u Premiershipu, a i sada vodi engleski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Engleska se pomlađuje, a Slaven zna s mladim igračima. Vodio je Hrvatsku U-21 i to dobro, a onda je s mladim igračima napravio odličan posao i u A reprezentaciji.

3. Bilić je bio reprezentativac u zlatno doba Hrvatske, a onda je i vodio reprezentaciju s kojom je napravio sjajne rezultate, Englesku je dvaput pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Bio je uspješan i na klupi moskovskog Lokomotiva te kasnije Bešiktaša. Ove sezone bio je vrlo dobar s West Hamom i izborio mjesto u Europi.

5. Dobra stvar je i to što su navijači svakog kluba koji je vodio bili tužni na rastanku. On je karizmatična osoba, pristojna i inteligentna. Gdje god dođe, ostvari odličan kontakt s navijačima i igračima, uvijek donese hrvatski temperament i ostvari posebnu vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo