ISPALI I DRUGI DOMAĆINI / Englezi preživjeli ukrajinski pakao

Image
Foto: AP Images

Engleska će kao pobjednik skupine u četvrtfinalu 24. lipnja u Kijevu igrati sa Italijom, a 23. lipnja u Donjecku Francuska se sastaje sa Španjolskom.

19.6.2012.
22:42
AP Images
VOYO logo

Ukrajina - Engleska 0:1 (0:0)

Donbass Arena, Donjeck. Gledatelja: 52 000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0:1 Rooney (48)

DONJECK - U susretu 3. kola D skupine EURA u Donjecku su nogometaši Engleske pobijedili Ukrajinu s 1:0 (0:0). Engleska se plasirala u četvrtfinale, dok je domaćin Ukrajina ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Engleske prošli su u četvrtfinale EURA pobjedom nad Ukrajinom (1:0) i to kao prvoplasirana reprezentacija skupine, što je malo tko očekivao.

Pogodak za pobjedu zabio je WayneRooney, koji je konačno bio u sastavu nakon što je zbog suspenzije propustio prve dvije utakmice. Ronney je zabio u 48. minuti kada je ubačaj Gerrarda prevario vratara Pjatova, a centarfor Manchester Uniteda lako je glavom pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62. minuti napadač Ukrajine MarkoDević je pucao iz izgledne prilike, a loptu je, nakon što je ona prešla gol-crtu, izbacio Terry. Mađarski suci nisu priznali zgoditak, a nisu vidjeli ni zaleđe na početku akcije čime bi, da su ga dosudili, u startu otklonili sva nezadovoljstva domaćina.

Ukrajinci su pokušavali doći barem do jednog zgoditka, ali je dobra obrana Engleza sve izdržala. Nakon Poljske, tako je ispao i drugi domaćin EURA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo