TRAŽI SMJENU KUJUNDŽIĆA / EKSKLUZIVNO Petrov za RTL Danas: 'Izjave predsjednice o zdravstvenom sustavu bile su jeftino politikantstvo'

Kujundžić je dobar liječnik, ali je kao ministar pokazao da ne može upravljati zdravstvenim sustavom, kazao je Petrov

11.8.2019.
18:40
VOYO logo

Predsjednik Mosta Božo Petrov u ekskluzivnom intervju za RTL Danas komentirao je stav predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da pričeka odluku Ustavnog suda o tome treba li sazvati izvanrednu sjednicu Sabora oko zahtjeva za smjenom ministra zdravstva Milana Kujundžića

"Vrlo jasno u Ustavu stoji što se treba napraviti. Most je podnio zahtjev za raspravu o povjerenju ministru Kujundžiću i u tom trenutku počinje teći rok od 30 dana. Vidjeli smo da je predsjednik Sabora odlučio prekršiti Ustav i neće sazvati sjednicu. Mi smo uputili poziv predsjednici koja ima ustavne ovlasti da sazove sjednicu Sabora da se to može napraviti i da se poštuje Ustav. A ona je prebacila lopticu na Ustavni sud", rekao je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas svaki građanin zna da zdravstveni sustav ne valja"

"Očito su one njezine izjave da zdravstveni sustav ne funkcionira bile jeftino politikantstvo", kazao je Petrov te dodao kako sada i Most čeka odluku Ustavnog suda. 

"On bi trebao upozoriti vladajuće. Kada cijela saborska opozicija zatraži zahtjev za razmatranjem povjerenja jednome ministru, upravo Ustavni sud treba upozoriti vladajuće da se treba poštivati Ustav. To im je glavna zadaća", rekao je Petrov te dodao kako su na isti način kao što brane Kujundžića, ministri branili i one ministre koji su otišli iz Vlade u rekonstrukciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, poslani su u Sabor kao u popravni dom. Ministri neće dirati u svoje jato i potpuno mi je logično da to brane na ovaj način, ali mislim da mi kao opozicija moramo upozoravati na stvari koje ne valjaju, a danas svaki građanin zna da zdravstveni sustav ne valja", rekao je Petrov. 

"Zdravstveni sustav grca u dugovima"

Otkrio je da mu je ministar Kujundžić bio njegov profesor. "On je dobar liječnik, ali on je kao ministar u zadnje dvije, tri godine pokazao da ne može upravljati zdravstvenim sustavom", kazao je Petrov i dodao da je EK u veljači upozorila da se nikakve reforme ne događaju u zdravstvenom sustavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kazali da se reforme događaju minimalno ili nikako, da postoji niz propusta i da zdravstveni sustav grca u dugovima, a s druge strane građani nemaju odgovarajuću zdravstvenu skrb", kazao je Petrov te dodao da je Kujundžić kao ministar odgovoran za zdravstveni sustav. 

"Nadam se da će predsjednik Vlade razmisliti i konačno donijeti dobru odluku i da će postaviti ministra zdravstva koji će moći promijeniti stvari", kazao je Božo Petrov u ekskluzivnom intervju za RTL Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo