GLAS NARODA / Ekskluzivno istraživanje RTL-a: da se građane pita, nakon Ramljaka mora otići i Dalić

Oko 1300 građana koju su sudjelovali u istraživanju jasno su rekli što misle o Agrokoru i akterima koji su povezani s koncernom

5.3.2018.
18:45
VOYO logo

Političko-ekonomska afera sa savjetnicima u izvanrednoj upravi Agrokora zbog koje je Ante Ramljak podnio ostavku, posljednjih mjesec dana bila je najsnažnija i najspominjanija priča u Hrvatskoj.

Nakon što je Ramljak zbog angažiranja svoje bivše tvrtke otišao, a zamijenio ga je novi Vladin povjerenik Fabris Peruško, oporba je tražeći njezinu odgovornost najavila inicijativu za opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić. RTL je zato proveo veliko ekskluzivno istraživanje među građanima o ovoj temi, a predstavio ga je Boris Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 1300 građana koju su sudjelovali u anketi jasno su rekli što misle. Iako je Ante Ramljak sam otišao očito je da ga je do te odluke dovela Vlada koja je skupi angažman njegovih bivših kolega ocjenila nemoralnim. A građani se slažu s premijerom i Vladom ovdje jer u velikoj većini, njih 52, 3 posto smatraju da je Ramljak morao otići, dok je 29 posto njih smatralo da je trebao ostati povjerenik.

No ipak je iznad Ramljaka u Agrokoru bila jedino Martina Dalić čiji će opoziv oporba tražiti u Saboru ovoga tjedna. Građani se ovdje u dvotrećinskoj većini čak slažu s oporbom i premijeru šalju jasnu poruku. Jer čak 65 posto građana iz RTL-ovog istraživanja drži da Dalić zbog afere oko savjetnika u Agrokoru mora otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče novog povjerenika Fabrisa Peruška, njegov najbitniji posao je postizanje nagodbe s vjerovnicima a natpolovična većina građana je vrlo pesimistična i 53 posto ih smatra da Peruško to u zakonskom roku neće uspjeti napraviti.

Ono u čemu građani ipka daju kredit Perušku je vođenje Agrokora je u trojcu Ramljak, Todorić i on njemu daju najbolje ocjene za vođenje Agrokora. No unatoč pesimizmu prema postizanju nagodbe građani očito ipak prepoznaju da je Ramljakova izvanredna uprava uspjela stabilizirati Agrokor jer ih većina smatra, čak 55 posto, kako će Agrokor ipak preživjeti i opstati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo