uoči drugog kruga lokalnih izbora /

RTL anketa donosi rezultate za Rijeku: matematički gledano - ništa nije gotovo!

U odlučujućem tjednu donosimo rezultate ekskluzivne RTL ankete koju je za nas pripremila agencija Promocija plus

29.5.2017.
18:50
VOYO logo

Danas objavljujemo rezultate za Rijeku. Matematički gledano - Obersnel ne može biti baš potpuno miran.

Nakon uvjerljive pobjede u prvom krugu u kojem je osvojio više od 40 posto, u srazu s Hrvojem Burićem - bira ga 50,6 % ispitanika, dok je bivši HDZ-ovac, sada nezavisni Burić na 38,7 %. Govorimo o onima koji namjeravaju izići na izbore, a od njih, vidimo, svaki deseti još nije odlučio. Isti ovakav dvoboj Rijeka je imala i 2013., no Burić je tada bio kandidat HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zato ne čudi da oni koji su glasovali za SDP-ovu koaliciju u gradskom vijeću biraju Vojka Obersnela, dok oni koji su zaokružili HDZ, njih gotovo 80 posto, biraju Burića - bivšeg kandidata, ali i bivšeg člana HDZ-a. Burić je odabir i preko 60 posto MOST-ovih birača, dok su zanimljivo glasači donedavnih koalicijskih partnera oko HNS-a - podijeljeni. U svakom slučaju, Obersnel bi neusporedivo lagodnije od Burića mogao osigurati većinu u gradskom vijeću jer je lista SDP-a i partnera osvojila uvjerljivo najviše. No i njemu bi trebali partneri.

Image

Na kraju najava da u samom finalu lokalnih izbora nastavljamo s objavljivanjem rezultata; sutra za Osijek, u srijedu za Split i za kraj, u četvrtak doznajte tko, prema istraživanju, pobjeđuje u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo