najbolje od najboljih / Džudašice ispisale hrvatsku sportsku povijest: 'Nismo u potpunosti svjesni kolika je veličina tog rezultata'

Sa svjetskim zlatom i srebrom kući su se vratile Barbara Matić i Lara Cvjetko

11.10.2022.
20:30
VOYO logo

U zračnoj luci dočekane su uz pljesak i zagrljaje najbližih koji nisu skrivali ponos.

"Nismo u potpunosti svjesni kolika je veličina tog rezultata i uspjeha. Lara ima 21 godinu, do sada je napravila već velike rezultate u mlađim dobnim skupinama, ovo je prva seniorska godina i napravila je vrhunski rezultat jučer", govori Larina majka, Sandra Cvjetko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer jučer - bilo je to hrvatsko finale. Zlato je osvojila Barbara. Srebro Lara. Dijelile su sobu, zajedno trenirale, jedna drugu bodrile. Na parteru bile su suparnice koje su zapravo prijateljice.

"Nakon izgubljenoga finala bilo je malo razočarenje osjećaj nakon poraza, nezadovoljstvo, onda je to trajalo par sekundi, no onda kad sam se digla i vidjela Barbaru ispred mene onda sam shvatila što se zapravo dogodilo, da je to bilo finale između nas dvije, da je ona sad svjetska prvakinja a ja sam vice prvakinja svijeta i onda sam osjetila puno sreće i jako veliki ponos", kazala je Lara Cvjetko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći je ovo uspjeh do sad za Zagrepčanku Laru koja je nedavno potpisala za Judo Klub Solin.

"Ono što je krasi je da je izuzetno uporna, ne odustaje nikad što je meni najbitnija karakteristika sportaša", kazao je Larin trener Dragan Crnov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE PROPUSTIO PRILIKU /

Premijer Plenković dočekao džudašice nakon povijesnog hrvatskog finala: 'Imamo svjetsko zlato i srebro'

Image
NIJE PROPUSTIO PRILIKU /

Premijer Plenković dočekao džudašice nakon povijesnog hrvatskog finala: 'Imamo svjetsko zlato i srebro'

Tek joj je 27 - a već je drugi put najbolja od najboljih. Barbara Matić obranila je naslov prvakinje s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

"Bilo mi je malo prije finalne borbe s Larom psihički trema jer sam ja bila malo favorit, moja prijateljica i kolegica sve u jednom je bila moja protivnica, i jednostavno sam bila presretna kad je to bilo gotovo pao mi je kamen sa srca što nije puno trajalo", kazala je Barbara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam presretan, ja sam ponos na povijesni uspjeh hrvatske ženske reprezentacije, na uspjeh moje Barbare, dvostruka svjetska prvakinja, mogu reći san svakog trenera", kaže trener Barbare Matić, Vladimir Preradović.

Vladimir i njegov brat Slavko treniraju Barbaru već posljednjih 20 godina. U ovom judo klubu čuvaju medalje i članke - a danas ponosno i uzbuđeno pripremaju doček svoje svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barbara je došla kao mala djevojčica, iskreno bila je malo debeljuškasta, malo jača, ali vidjelo se u njoj potencijal, ona je imala jaku volju za rad, dolazila je redovito na treninge i s time je postizala najbolje rezultate", kaže Slavko Preradović.

Barbari zlato, Lari srebro, a hrvatskom judu pobjednički dan koji će se dugo pamtiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo