IZVUKLI SE PROTIV DANSKE / Džoker s klupe spasio Portugalce!

Image
Foto: AP Images

U susretu 2. kola B skupine EURA u Lavovu su nogometaši Portugala svladali Dansku s 3:2 (2:1) i ostali u igri za četvrtfinale. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj su Danci nadoknadili zaostatak od 0:2, a onda primili treći zgoditak tri minute prije kraja.

13.6.2012.
19:52
AP Images
VOYO logo

Danska - Portugal 2:3 (1:2)

Arena Lviv, Lavov. Gledatelja: 32 000. Sudac: Craig Thomson (Škotska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Pepe (24), 0:2 Helder Postiga (36), 1:2 Nicklas Bendtner (41), 2:2 Nicklas Bendtner (80), 2:3 Silvestre Varela (87)

DANSKA: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen - Kvist,Zimling ( J. Poulsen, 16) - Rommedahl (Mikkelsen, 60), Eriksen,Krohn-Dehli (Schöne, 90) - Bendtner

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL: Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Meireles (Varela, 84), Veloso, Moutinho - Nani (Rolando, 89), Postiga (Oliveira, 69), C. Ronaldo

LAVOV - Portugalci su u Lavovu pobijedili Dansku s 3:2 i ostali u igri za četvrtfinale u utakmici punoj preokreta. Portugalci su nakon 36 minuta vodili s 2:0, da bi Danci uspjeli sve preokrenuti pogocima NicklasaBendtnera. Da je ostalo 2:2, apsolutni tragičar utakmice bila bi zvijezda Reala, CristianoRonaldo, koji je dvaput išao potpuno sam prema danskim vratima i zapucao ogromne prilike. No, srećom po Ronalda i njegove suigrače, portugalski izbornik je u igru uveo napadača SylvestreaVarelu, koji je u 87. minuti postigao pobjednčki zgoditak. Dance je tako samo tri minute dijelilo od nove senzacije nakon što su u prvoj utakmici svladali Nizozemce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje momčadi su utakmicu počele u potpuno istim sastavima kao i u dvobojima prvog kola. Prve 24 minute utakmice igralo se u sporom ritmu bez ijedne jedine šanse, a onda je iz prve prilike na utakmici pao i zgoditak. Branič Pepe je u 24. minuti loptu iz kornera dočekao na prvoj vratnici i glavom je proslijedio u mrežu za prvi zgoditak Portugalaca na EURU. Drugi su zgoditak Portugalci dočekali u 36. minuti, kada cijela obrana Danaca reagira posve uspavano i dopušta Naniju da uputi loptu u kazneni prostor, gdje je HelderPostiga sa šest metara sprovodi u mrežu.

Danci su se tek tada probudili, u 38. minuti Erikksen je uputio prvi danski udarac na portugalska vrata, a tri minute kasnije Danci su izveli preciznu akciju koja je rezultirala pogotkom. MichaelKrohn-Deli je izbjegao zaleđe i glavom prebacio vratara RuijaPatricia, a na drugoj vratnici se Nicklas Bendtner samo naklonio i smanjio rezultat na 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo polvrijeme započelo je velikom šansom Ronalda koji je u 49. minuti išao sam na Andersena, a potom pucao mlako u danskog vratara. Danci su opet počeli mlako, da bi u 62. pokušao Qvist preko vrata, a potom u 72. Bendtner. U 78. muinuti Ronaldo je promašio priliku prvenstva, sam na sedam metara je pucao čak dva metra pokraj vrata. U 80. minuti stigla je kazna za Portugalce, Jacobsen je prošao po desnoj strani pronašao Bendtnera, čiji udarac glavom RuiPatricio skreće u vratnicu, no ona potom ipak završava u mreži.

Portugalci su nakon primljenoga zgoditka svim silama krenuli u napad, a to im se isplatilo tri minute prije kraja kada je pričuvni igrač Sylvestre Varela iz drugog pokušaja snažnim udarcem pogodio sam kut danskih vrata. U trećoj minuti nadoknade danski igrač Schoene je imao zadnju priliku za novo izjednačenje, ali je neometan pucao visoko preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo