HRVATSKA NA NJIH MORA BITI PONOSNA: / Mrvoš i Gajšak nominirani za jednu od najprestižnijih nagrada

Image
Foto: PIXSELL

Ivan Mrvoš i Albert Gajšak nominirani su za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu - MITa.

20.3.2018.
14:59
PIXSELL
VOYO logo

Solinski poduzetnik i student splitskog FESB-a Ivan Mrvoš i mladi hrvatski inovator Albert Gajšak nominirani su za nagradu Innovators Under 35 Europe 2018 Awards.

Riječ je o nagradi koju najbriljantnijim umovima Europe koji mijenjaju društvo i posao svojim inovacijama na području biotehnologije i medicine, računalstva i elektronike, interneta, umjetne inteligencije i robotike, telekomunikacija, nanotehnologije, energetike i transporta dodjeljuje globalna zajednica mladih inovatora MIT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o svojoj nominaciji objavio je Mrvoš na svom Facebook profilu. "Nominiran za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu - MITa. I to baš od strane njih - naišli su na postove Includea na Linkedinu i jako brzo skopčali da se ne radi samo o klupi za punjenje mobitela. Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin, ... Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom od postova ispod Mrvoševe objave javio se i Gajšak koji je potvrdio i svoju nominaciju priloživši fotografiju te napisavši: "Mislio sam da je clickbait, ali sad se moram prijavit kad vidim si i ti u igri".

Podsjetimo, Mrvoš je osnivač i direktor tvrtke Include, koja razvija inovativna hardverska i softverska rješenja, a poznata je i po proizvodnji pametnih klupa Steora. Gajšak je, pak, poznat po svojoj ‘uradi sam’ igraćoj konzoli MakerBuino, koja se brzo proširila na tržištu, zbog koje je dobio titulu jednog od najboljih mladih inovatora u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo