Bacili ga u bunar / Dvojac koji je na surov način pokušao ubiti Matka Mikulića dobio najnižu zatvorsku kaznu

Image
Foto: Splitskidnevnik.rtl.hr

Vito Matijaš i Ivan Kelam u siječnju su oteli i s više metaka propucali 20-godišnjeg Matka Mikulića baciviši ga u bunar na dubinu od tri metra

24.10.2017.
19:51
Splitskidnevnik.rtl.hr
VOYO logo

Za pokušaj ubojstva Matka Mikulića u Vrsinama osuđeni su Vito Matijaš i Ivan Kelam. Dobili su po pet godina zatvora, a honorirano im je iskreno priznanje i kajanje, javlja Splitski dnevnik.

Podsjetimo, osumnjičeni su nesretnog Matka Mikulića propucali s više metaka te bacili u bunar. Pukom srećom je preživio. Oba osuđena mladića već su otprije poznati policiji te su bili sudionici sukoba dviju bandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnižu zakonom predviđenu kaznu dobili su Ivanda Vito Matijaš (22) i Ivan Kelam (22), optuženi za pokušaj ubojstva 20-godišnjeg Matka Mikulića: pred Županijskim sudom u Splitu izrečena im je sankcija od pet godina zatvora svakom te im je produljen istražni zatvor.

Tako je honorirano njihovo priznanje, naglasio je u obrazloženju sudac Slavko Lozina, jer su skratili postupak i izrazili kajanje zbog zločina, ali bilo je i drugih olakotnih okolnosti. Vito Matijaš je tako zapao u teško psihičko stanje nakon smrti brata u ljeto 2014. godine, a Kelam se oženio i ima maloljetno dijete, donosi Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznanjem su dva mladića "izbjegla" i odgovarati na pitanja te ponuditi motiv za nedjelo, što bi bilo zanimljivo čuti, no to nije pretjerano zanimalo tužiteljstvo. Jer zločin je dobro isplaniran i izvršen na prilično surov način.

Mikulića su oteli 20. siječnja ove godine u Kaštel Starom u popodnevnim satima, presreli su ga u iznajmljenoj Ford Fiesti i prijetnjama natjerali da uđe u automobil. Potom su se odvezli do Vrsina u trogirskom zaleđu i tamo u njega ispalili pet streljiva iz pištolja kalibra 7,65. Iako pogođen u ruke, noge te grudni koš, mladić nije bio u životnoj opasnosti. Međutim, dvojac ga je gurnuo u bunar za stoku, na dubinu od neka tri metra, gdje ga je tek sutradan oko 13 sati pronašao slučajni prolaznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je to i sudac Lozina, da naime nije bilo slučajnog spasitelja Mikulić vjerojatno ne bi preživio još jednu noć.

Inače, Vito Matijaš i Ivan Kelam bili su i svjedoci na suđenju Jozi Čabraji, optuženom za ubojstvo Vitovog brata u lipnju 2014. godine, zločinu kojem je prethodio sukob dvije suprotstavljene skupine mladih u Kaštelima, donosi Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo