DVIJE STRANE ISTE MEDALJE / Dvije udruge spasitelja pasa iz Međimurja propale s dugovima

Image
Foto: eMedjimurje.hr

Protiv Kristijana Baloga, predsjednika Udruge mladih Roma Međimurske županije, na Općinskom sudu u Čakovcu vodi se kazneni postupak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i to u vrijeme kada je bio predsjednik Foruma mladih Roma Bajaša Hrvatske.

10.2.2016.
21:04
eMedjimurje.hr
VOYO logo

Kristijan Balog iz Pribislavca i njegova Udruga mladih Roma Međimurske županije u javnosti su u proteklih nekoliko mjeseci postali poznati kao inicijatori projekta zbrinjavanja napuštenih i zlostavljanih pasa iz romskih naselja u Međimurju, piše eMedjimurje.hr.

Inicijativu Kristijana Baloga je, nakon što su u javnosti objavljene snimke zlostavljanja pasa u jednom romskom naselju koje je upravo on snimio, podržala i Međimurska županija i kao dio delegacije koju je predvodila Međimurska županija, bio je i na sastanku kod bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovina na kojem se raspravljalo o problematici napuštenih i zlostavljanih pasa u romskim naseljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, istovremeno, protiv Baloga se vodi i kazneni postupak i to zbog sumnje da je, kao predsjednik i odgovorna osoba udruge Forum mladih Roma Bajaša Hrvatske, počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom se Forum mladih Roma Bajaša Hrvatske i Kristijana Baloga terete da su krajem 2010. i početkom 2011. godine, s ciljem da ostvare nepripadnu materijalnu korist, naručili i preuzeli raznu informatičku opremu u tvrtki BIT iz Šenkovca u vrijednosti od oko 33 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se izvlačio novac pročitajte na eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo