Dva dana tražila turista da mu vrati izgubljene eure

Nakon što je Austrijanac u njenoj konobi ostavio vrećicu s eurima i dokumentima, 77-godišnja Josipa Gracin Bepica dva dana ga je tražila po Primoštenu kako bi mu vratila novac.

13.8.2010.
10:37
VOYO logo

"Došao je u konobu sam. Nekoliko sati je sjedio i pio s društvom koje mu se pridružilo. Kad su otišli, na klupi je ostala vrećica. Nisam je ni otvarala, ali izvana se vidjelo da su unutra svežnjevi eura i dokumenti. Ne znam koliko je bilo, no izgledalo je puno", ispričala je Bepica za 24sata.

Direktor Ureda Turističke zajednice Jere Bakotić kaže da je Bepica ujutro pokušala tamo ostaviti novac, ali oni ga nisu htjeli uzeti. Uputili su je na policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana poslije, u srijedu navečer, nesmotreni Austrijanac ipak se pojavio na vratima Bepičine konobe. Na policiji su mu rekli da ga je Bepica tražila, pa se u konobu vratio po eure i dokumente.

"Bio je razdragan i nije mogao vjerovati da sam mu sačuvala novac. Davao mi je sto eura, ali nisam ih mogla uzeti. To ipak nisu moji novci, ne želim zarađivati na tuđoj nevolji", kaže Bepica, koja živi od 600 kuna poljoprivredne mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo