DVA DANA PROMETNOG KOLAPSA: /

Zbog dolaska kineske delegacije bit će blokirano pola Zagreba. Policija objavila karte

Image
Foto: PIXSELL/MUP

Zagrebačka policija poziva građane na strpljenje i suradnju

8.4.2019.
16:34
PIXSELL/MUP
VOYO logo

Tijekom utorka 9. travnja i srijede 10. travnja 2019. godine u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i boravku predsjednika Državnog vijeća NR Kine Li Keqiang, promet u Zagrebu će biti posebno reguliran, zbog čega se očekuju zastoji i manje gužve.

Zagrebačka policija stoga poziva građane na strpljenje i suradnju, a objavili su i karte s obilježenim preporučenim pravcima kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARTE PREPORUČENIH PRAVACA KRETANJA NA SLIJEDEĆIM LOKACIJAMA:

Zračna luka Franjo Tuđman – Buzin:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Novi Zagreb:

Image

Trnje:

Image

Donji grad:

Image

Tuškanac – Cmrok:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pantovčak, Gornje Prekrižje:

Image

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zatvarati će promet u što je moguće kraćem roku potrebnom za obavljanje službenih zadaća. Tom prilikom mogući su kraći zastoji i prekidi prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga još jednom iz policije pozivaju građane na strpljenje i suradnju, tijekom utorka i srijede uz poštivanje privremene regulacije prometa.

Za dolazak kineske delegacije "najsloženije osiguranje do sada"

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić održao je konferenciju za medije uoči dolaska kineske delegacije prevođene predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine Lija Keqiang. U sklopu posjeta predviđen je i 8. summit 16 zemalja srednje i istočne Europe s Kinom.

Image

"Tijekom boravka naših gostiju program će se dominantno odvijati u dvije policijske uprave - zagrebačkoj i na području PU dubrovačko-neretvanske. Mogu reći da se radi o izrazito složenom osiguranju, najsloženijem osiguranju do sada. Razlog je velik broj štićenih osoba, ali i velik broj pratnje uz same šefove država."

"Za osiguranje, hrvatska policija je angažirala dovoljan broj ljudi pa tako na području Zagreba imamo 600 do 800 policijskih službenika i službenica, a na području PU dubrovačke preko 900 službenika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamolio bih sve građane da imaju strpljenja i što bolje surađuju s policijom, a hrvatska policija će zaista koristiti u minimalnoj mjeri da ne ometamo svakodnevnih život naših građana."

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo