analiza damire gregoret / Duža kampanja, više pređenih kilometara: nitko nije precizno odgovorio gdje će biti predstojećih 25 dana

Iako je kampanja počela - nije. Nitko nije precizno odgovorio gdje će biti predstojećih 25 dana, ali dosta smo uspjeli saznati

16.8.2016.
18:47
VOYO logo

Koliko je ova kampanja duža u odnosu na dosadašnje?

Za usporedbu, kampanja uoči prošlogodišnjih izbora u studenom trajala je 16 dana. A ova je počela jučer u 17 sati i trajat će točno 25 dana i 7 sati. 

Duža kampanja znači i više pređenih kilometara. Samo danas, na početku kampanje glavni su se akteri strateški raštrkali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ na Hvaru, Narodna koalicija u Varaždin, MOST u Osijek, ŽIVI ZID u Vukovaru, a Milan Bandić još je jučer startao iz Zagreba. 

Je li poznat točni raspored skupova i ostalih aktivnosti?

Iako je kampanja počela - nije. Nitko nije precizno odgovorio gdje će biti predstojećih 25 dana, ali dosta smo uspjeli saznati.

HDZ je krenuo s mora, a već sutra u Zagrebu će predstaviti izborni program. Nakon toga kreću na turneju po Hrvatskoj u svim pravcima. U prvom danu službene kampanje već su odradili 938 kilometara.

Narodna koalicija sa sjevera će Hrvatske u Slavoniju, a onda preko Središnje Hrvatske i Istre ide sve do juga Dalmacije. Kao i na prošlim izborima kampanja završava u Zagrebu. Velike izborne skupove održat će u centrima svih 10 izbornih jedinica.

MOST će sutra točno u podne istodobno održat presice na svim krajnjim točkama u Hrvatskoj; Savudriji, Iloku, Svetom Martinu na Muri i Cavtatu, a nakon toga raštrkano idu prema središnjoj Hrvatskoj. Plan je obići 553 grada i općine jer je njihova kampanju od vrata do vrata.

Zagrebački gradonačelnik već je dugo u kampanji, pa je i u službenu krenuo još jučer. Iz Zagreba, preko Bosanske Posavine, do Petrinje, a onda i na jug u Sveti Filip i Jakov i Drniš. U jednom danu to je čak 715 kilometara, a ako mu to bude prosjek koalicija okupljena oko Bandića mogla bi proći više od 17 tisuća kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj Jedina opcija, koalicija oko ŽIVOG ZIDA koji je iz Zagreba krenuo u Vukovar, pa u Vinkovce. Sutra su u Čakovcu i Varaždinu. Ukupno 658 kilometara, što bi značilo da bi i oni tim tempom mogli proći oko 16 tisuća kilometara u ovih 25 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo