Kakvo nas vrijeme očekuje? /

Dunjina vikend vremenska prognoza: u nedjelju više sunca, no zatopljenje tek od utorka

Image
Foto: Petar Karabatić

Naša Dunja Mazzocco Drvar je danas, u svom prvom Liveu za RTL Vrijeme, otkrila kakvo nas vrijeme očekuje za vikend, i objasnila na koji se način priprema vremenska prognoza

10.2.2017.
12:47
Petar Karabatić
VOYO logo

Sljedeći dani neće nam donijeti neke bitnije promjene vremenskih prilika. Ciklona će se pomaknuti dalje od naših krajeva, pa neće utjecati na vrijeme u Hrvatskoj, a utjecaj anticiklone će se proširiti na cijelo područje Hrvatske pa će se tako i bura proširiti i na južni dio Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih dana će se anticiklona spuštati prema našem području. Ako budemo imali sreće, ući ćemo u područje vedrine, u centru anticiklone, i postoji dosta velika vjerojatnost da će se razbiti tmurni oblaci i da ćemo imat nešto više sunca. 

Sutra očekujemo da će zapadni i sjeverni dio Hrvatske, te Istra, imati još nešto oblaka, i iz tih oblaka pogotovo u Istri i na Kvarneru može pasti nešto kiše, dok će u unutrašnjosti niski oblaci donijeti maglu i nestat će tijekom dana. Najviše šanse za sunčano vrijeme imaju stanovnici Slavonije, unutrašnjosti Dalmacije i južne Dalmacije i dubrovačkog primorja. U nedjelju pak već možemo očekivati sunce.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče bure, gotovo da je i neće biti, već je i sada popričlično oslabila. 

Temperature se neće puno promijeniti, možda će biti koji stupanj, dva više tijekom dana, ali još uvijek su to prilično hladni zimski uvjeti. 

ČITAVU DUNJINU PROGNOZU POGLEDAJTE U VIDEU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo