premijerno prikazan u Vatikanu /

Dugoočekivani Scorseseov film o vjeri i religiji: 'Šutnju' od danas možete pogledati u svim kinima!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Film je premijerno prikazan u Vatikanu, gdje je dobio pozitivne kritike velikih vjerodostojnika. „Šutnju“ možete pogledati u svim kinima, od 9.03

9.3.2017.
9:51
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Šutnja, dugoočekivani M. Scorseseov film o vjeri i religiji, priča je o dva portugalska misionara iz 17. stoljeća koja odlaze na opasno putovanje u Japan, u potragu za svojim mentorom, Ocem Christavaom Ferreirom te da šire kršćansko evanđelje.

Pročitavši knjigu, Martin Scorsese odlučio je snimiti film. Roman Shusakua Endoa „Šutnja“ (Chinmoku) pozdravljen je kao vrhunsko književno djelo, a kritičari su ga prozvali jednim od najboljih romana 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojila je i najprestižniju japansku nagradu Tanazaki, nakon što je tamo osvojila titulu bestsellera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šutnji glume Andrew Garfield, Adam Driver i Liam Neeson. Film prati mlade misionare, Oca Sebastiana Rodriguesa (Garfield) i Oca Francisca Garupea (Driver) u potrazi za svojim nestalim učiteljem, mentorom i svećenikom kršćanskih seljana koji moraju štovati Boga u tajnosti.

U to su doba u Japanu feudalni vladari i vladajući samuraji odlučili iskorijeniti Kršćanstvo. Kršćani su bili progonjeni i mučeni, prisiljeni da se odreknu svoje vjere ili da umiru mučeničkom smrću.

Film je premijerno prikazan u Vatikanu, gdje je dobio pozitivne kritike velikih vjerodostojnika. „Šutnju“ možete pogledati u svim kinima, od 9.03.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo