DUGOGODIŠNJI SDP-ovac NAPUŠTA STRANKU: / 'Bernardić ima zločinački plan - ući u koaliciju s HDZ-om. Ovo je kraj'

Image
Foto: Pixsell

Ronko je napisao oštro pismo kolegama

15.5.2018.
21:53
Pixsell
VOYO logo

SDP-ovac i zastupnik Zdravko Ronko tražio je danas brisanje iz članstva, uz još desetak članova požeškog SDP-a. SDP je sada ostao na 34 zastupnika u Saboru.

Ronko koji je u stranci proveo 25 godina i može se reći da je stvorio SDP u Požegi, tvrdi da Bernardić razara stranku i gura interese koje on ne može i neće podržati - veliku koaliciju s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da uništava stranku

'Ja to nisam mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što od SDP-a ostaje', rekao je i dodao da će poduzeti sve kako bi maknuo Bernardića iz stranke i osujetio njegove 'zločinačke planove, od kojih je jedan upravo velika koalicija', piše Večernji.

Podržao bi i Plenkovića samo da 'osujeti Bernardićev plan'

'Nemam ja ljubavi prema vladajućima. HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora da se osujeti Bernardićev plan', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardiću poručuje da ode i školu i predaje fiziku te barem jedan dan osjeti kako stvari ljudi žive, umjesto da cijeli život bude na stranačkim jaslama.

Ovo je njegov tekst ostavke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drugarice i drugovi, ukoliko to još jesmo !

Žao mi je, dalje ne ide, fitilj je dogorio, zvijezda je zgasnula. I to je kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDPH-a Požega s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo.

Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje — urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na „neronovski“ način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to što nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani, uzrok je u sveprisutnom oportunizmu i poltronstvu koje je zavladalo SDP—om, na žalost, na putu bez povratka.

Treba reći da sam upravo na zahtjev i ovih desetak članova koji su istupili iz SDPH-a Požege, na tu njegovu „zločinačku“ destrukciju i sklonost razaranju podsjetio i 7.svibnja 2016. na sjednici Predsjedništva SDP-a u Crikvenici tražeći njegovo sankcioniranje odnosno isključenje iz stranke. Na dušu danas svima onima koji to tad nisu podržali, već mu na tom putu dali još i vjetra u leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali što je tu je, brojnim kolegama, suborcima u miru za bolje sutra, zahvalan sam do beskraja.

S Vama sam i uz Vas, a to znači samo jedno, tražim da me se sa današnjim danom 15. svibnja 2018. godine briše iz članstva u ovakvom SDP-u Hrvatske', napisao je Ronko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo