DUBROVAČKI LIJEČNIK PISAO MINISTRU BEROŠU O 'LIJEKU' ZA COVID-19: / 'To je ideja naših baka. One su viroze rješavale ovako'

Image
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Bivši dubrovački župan i otorinolaringolog Jure Burić pojasnio je kako bi ispiranje nosa slanom morskom vodom moglo suzbiti zarazu koronavirusom te kako se pravilno inhalirati

26.9.2020.
8:11
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
VOYO logo

Liječnici Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu analiziraju koliko bi učinkovito u borbi protiv zaraze koronavirusom moglo biti obično ispiranje i vlaženje nosa slanom morskom vodom. Prvi rezultati tog istraživanja potvrđuju da taj postupak može bitno smanjiti rizik od zaraze. O tome je još u ožujku ministru zdravstva Viliju Berošu pisao prvi dubrovački župan i otorinolaringolog, Jure Burić. Zamolio je ministra da ozbiljno razmotri tu metodu, no tvrdi da dosad još nije dobio njegov odgovor.

"Pretpostavljam da ih to nije zanimalo i da im nije bilo interesantno i da to uopće nisu uzeli u proceduru razmišljanja i promislili koliko je taj moj prijedlog realan i koliko od njega ima i može biti koristi. A ja imam dokaz da je ministar preko meni poznate osobe dobio pismo i da je odgovorio da se zahvaljuje i da će pismo dati struci. To je ideja naših baka. Naše bake su viroze rješavale inhalacijom, odnosno parili su se nad vrućom parom. Djeca bi se inhalirala i vidjele su da to pomaže, da je vrijeme bolesti skraćeno, da su djeca življa...", rekao je za RTL Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARKOTIĆ IMA RJEŠENJE ZA ONE KOJIMA JE TEST DUGO POZITIVAN: /

'Kod većine je nakon ovog postupka bris bio negativan'

Image
MARKOTIĆ IMA RJEŠENJE ZA ONE KOJIMA JE TEST DUGO POZITIVAN: /

'Kod većine je nakon ovog postupka bris bio negativan'

Opisao je i kako bi slana morska voda mogla suzbiti koronavirus, ali i kako se pravilno inhalirati.

"Ako znamo koja su ulazna vrata virusa, a to je sluznica usta, sluznica nosa i sluznica oka. Ne može biti povoljnije da možemo na tu sluznicu djelovati. I ako se tvrdi da ovi drugi virusi ugibaju nakon 60 stupnjeva, da ih vlažnost veća od 70 posto također uništava. Pretpostavljam da je i ovaj prirodni pa se prirodno ponaša. Osim ako je umjetni pa su mu ugradili neke termoregulatore pa je možda temperatura podignuta. Ako inhalacijom vodene pare - dvije litre vode, šake morske soli i šake vrijesta, pustite da uzavre, stavite ručnik na glavu i dobro se paziti da vas para ne opeče. I inhalirate se dok je voda topla", objasnio je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo