DS / stanovima protiv blokade računa

Založiće svoje nekretnine da ih banka ne bi dovela do stečaja

8.3.2013.
9:50
VOYO logo

Funkcioneri DS položiće kao garanciju pedesetak nekretnina koje su u njihovom privatnom vlasništvu kako bi spasli stranku od stečaja, saznaje Blic.

To će im biti dovoljno da im Razvojna banka Vojvodine odobri reprogram kredita i odblokira račune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DS ostalo je još samo oko mesec dana da položi garanciju banci za reprogram kredita kako ne bi otišla u stečaj. Demokrate planiraju da privatnim stanovima garantuju isplatu zajma, koji bi u tom slučaju, umesto za šest meseci, vratili u roku od četiri godine.

- Biće nam potrebno oko pedesetak stanova, površine između 50 i 60 kvadrata, da bismo osigurali reprogram kredita. Očekujemo da to bude završeno u narednih nekoliko nedelja -kaže za ovaj list jedan visoki funkcioner DS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 stanova jemstvo za kredit od 360 miliona dinara

Demokrate su po završetku predizborne kampanje podigle kredit kod Razvojne banke Vojvodine u vrednosti od 360 miliona dinara, sa kamatom od oko 17 odsto i rokom otplate od šest meseci. Do danas je isplaćeno svega 50 miliona dinara, a zbog teškoća u izmirivanju obaveza zatražile su reprogram kredita sa dužim rokom otplate.

U RBV su pristali na dogovor, ali su zatražili dodatne garancije, jemstvo ili nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošto je Ministarstvo finansija odbilo da im da garanciju da će deo sredstava za redovan rad preusmeravati na račun banke, DS-u je preostalo samo da računa na privatnu imovinu svojih članova.

- Neće biti lako, jer mnogi od nas već imaju kredite. Ipak, verujem da će privatne stanove deponovati svi funkcioneri koji su u mogućnosti - navodi sagovornik Blica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju reprograma, DS će preostali dug od 335 miliona dinara otplaćivati naredne četiri godine, sa mesečnom ratom od 11 miliona dinara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo