Državna matura nije problem

Državna matura se približava. Ispiti započinju 4.4. 2011. kada se piše esej iz hrvatskoga jezika. Dan poslije piše se esej iz engleskoga jezika.

24.2.2011.
10:19
VOYO logo

Ove godine, kao i prethodne, za pisanje eseja iz hrvatskoga jezika potrebno je pripremiti osam djela hrvatske i svjetske književnosti za višu razinu (Dundo Maroje, Suze sina razmetnoga, Zločin i kazna, Otac Goriot, U registraturi, Preobraženja, preobražaj, Baraka Pet be), dok je za nižu razinu taj broj za tri djela manji.

Strukturirati dobar esej vrijedno je zlata. Pri tome valja paziti na kompoziciju, urednost, broj riječi, gramatičku i pravopisnu točnost. Uz to, ne treba zaboraviti sadržaj koji mora biti povezan sa sadržajem ulomka na temelju kojega pišete esej i originalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri su tipa eseja zastupljena na maturi: interpretativni, usporedno-raščlambeni i raspravljački. Uz ulomak na temelju kojega se piše esej, učenik dobije smjernice koje mu pomažu u oblikovanju eseja i na koje svakako mora odgovoriti.

Učeniku je potrebno puno koncentracije, znanja, vještina, ideja i sposobnosti kako bi uspješno odradio 50% svoga završnoga ispita iz hrvatskoga jezika (što čini esej).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem se javlja ako djela niste pročitali, ako još uvijek puno griješite u pravopisu i gramatici, ako teško svoje misli pretačete na papir.

Malo je vremena ostalo da se svi nedostatci poprave. Škola kvalitetnoga učenja Logos omogućava vam prelazak svih djela za državnu maturu kroz četiri subote (20 sati – cijena 200 kn), počevši s 5. 3. i završivši s 1.4. Kroz kvalitetan rad u malim grupama proći će se sva djela iz kojih se piše esej na državnoj maturi, radit će se na ulomcima iz djela, na različitim vježbama koje ću u kratkom roku svakom učeniku pomoći strukturirati dobar završni esej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je javiti se što prije i osigurati svoje mjesto u grupi. Oni koji žele bolje pripremiti svoj esej, odnosno čitanje s razumijevanjem iz engleskoga i njemačkoga jezika, također su dobrodošli.

Javite se na www.skolakvalitetnogucenja.com ili na 091 1980 224 ili skolalogos@gmail.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo