DRŽAVA PRIHVAĆA NOVI MODEL STANOGRADNJE? / Hrvatska će graditi i davati javne stanove u najam, a postoji još jedna caka

Image
Foto: PIXSELL

Ministar graditeljstva Predrag Štromar procijenio je da postoji potreba na tržištu za najmom javnih stanova, pa je naložio izradu Zakona o javnim stanovima kojim bi se to reguliralo

21.2.2020.
11:55
PIXSELL
VOYO logo

Država je odlučila uvesti novi model stanogradnje kako bi zadovoljila potrebe tržišta, a istodobno nastavila sa stambenim zbrinjavanjem mladih obitelji. Radi se o tome da bi država gradila stanove, a potom ih davala u najam, doznaje Poslovni dnevnik.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar danas je najavio i početak aktivnosti čiji je cilj izrada novog zakona kojim bi se reguliralo tržište javnih stanova za najam, kao i uvjeti koje bi potencijalni najmoprimci trebali ispunjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosadašnje analize uključujući i aktualnu strategiju stanovanja potvrđuju da imamo potrebe za javnim stanovima za najam. Izdao sam nalog da se pristupi izradi rješenja, odnosno nacrta Zakona o javnim stanovima. Država bi financirala njihovu izgradnju, dok bi jedinice lokalne samouprave upravljale najmom i dodjeljivale prema potrebama" rekao je Štromar, objasnivši da će korisnici moći otkupiti stanove samo ako su bili u dugotrajnom najmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo