DRŽAVA GA PROGLASILA MRTVIM, A ON ITEKAKO ŽIV: /

'U mirovinskom su mi rekli da sam umro u Vicenzi. A ja tamo nikad nisam bio'

Image
Foto: Screanshoot/RTL

Zagrepčanin Borislav Ribarić proglašen je mrtvim, iako je živ. Da je nešto pošlo po krivu, Borislav je shvatio kada početkom rujna nije primio mirovinu.

14.9.2017.
11:09
Screanshoot/RTL
VOYO logo

"Ja u mirovinski i tamo mi priopće tu tužnu, sretnu vijest da sam umro. Gdje? U Vicenzi. Ja kažem kako sam mogao umrijeti u Vicenzi kad tamo nikad nisam bio, a 3. ožujka sam bio u Fini. Pa što sam ja Batman, to ne može ni on", riječi su kojima trenutak šoka opisuje Ribarić, koji je za hrvatsku birokraciju mrtav.

Ne zna, kaže, za koga su ga zamijenili. "Jedino što se podudara je mjesto rođenja i ime oca, ali se fizionomija ne podudara", kaže Borislav koji je inače rođen na Kosovu 15. siječnja 1959.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na policiji su mu oduzeti dokumenti. "Kad si proglašen mrtvim?", "Gdje si rođen?", samo što me nisu pitali zašto sam se rodio. Forenzičar gleda u mene, kaže zašto mučite ovog čovjeka, evo slike, evo kad je dizao mirovine", priča Ribarić za RTL.

U Ministarstvu uprave za pogrešku krive konzulat u Trstu koji im je dostavio ispravu o smrti. Uz to, podaci s inozemne isprave odgovaraju podacima upisanim u maticu umrlih pa su od policije zatražili utvrđivanje identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je utvrdila identitet gospodina Ribarića, međutim s obzirom na proceduru pitanje je kada će on i za državu ponovno oživjeti.

A već je prošlo 13 dana otkako Borislav viče da je živ, ali nitko ga ne sluša. "Sad je socijalno 19-og, ne mogu ništa dobiti.", zaključuje nesretni čovjek koji je do rješenja birokratske zavrzlame ne samo bez dokumenata i mirovine već i bez lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo