Drvljem i kamenjem po svima ne bi li obranili Kosor

Ministarstvo gospodarstva stalo je u obranu premijerke Jadranke Kosor, oštećene izjavom sisačko-moslavačke županice.

21.6.2011.
18:22
VOYO logo

U stilu kakav smo imali prilike vidjeti u ranijim priopćenjima iz ministarstava kojima se branilo Kosoricu, napisano je i ovo priopćenje o lažima Marine Lovrić Merzel. Čak tri pasusa dramatično počinju riječima "laž je", a jedan od njih odnosi se na tvrdnja županice Lovrić da je "Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH potpisala Ugovor o privatizaciji INA d.d." i glasi ovako:

"Ina je privatizirana 2003. godine i upravo je SDP stranka, čiji je član županica Lovrić Merzel, definirao položaj i status Ugovorom o međusobnim odnosima dioničara koji se odnosi na INA-Industriju nafte d.d. potpisan 17. srpnja 2003. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Državno odvjetništvo ne misli da je položaj i status INA-e definiran, makar ne do kraja, ugovorom koji je potpisala vlada Ivice Račana. Kosoričinom prethodniku Ivi Sanaderu institucije pravne države u Hrvatskoj su poslale zahtjev za proširenje istrage protiv njega zbog sumnje da je primio 10 milijuna eura mita od mađarskog MOL-a kako bi mu predao upravljačka prava nad Inom.

Što je još laž?

Laž je, tvrdi MINGORP, da je isplata dividende 2011. godine utjecala na modernizaciju Rafinerije Sisak, a govoriti to je "štetno, nepotrebno, netočno i najjeftinije prikupljanje političkih poena", nastavljaju. Spočitavaju joj korištenje nesreće za obračun s premijerkom što je "neprimjereno jednoj stranci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je kako su faze modernizacije Rafinerije Sisak trebale biti završene odnosno Rafinerija modernizirana zaključno u 2011.godini. Znači isplata dividende ove 2011. godine nema nikakve veze sa poslom modernizacije koji je trebao biti napravljen do ove godine", smatraju u Ministarstvu, te dodaju da je Vlada pregovarala s MOL-om zbog toga.

Ministarstvo gospodarstva demantira i tvrdnju županice "kako je država vlasnik 50 posto dionica INA d.d. Hrvatska država je u vlasništvu oko 44,84 posto ili točnije 44,83552 posto ukupnog temeljnog kapitala INA d.d.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svjetlu činjenice kako i sami ignoriraju ono što je objavljeno o INA-i, zanimljivo je kako je ministarstvu Đure Popijača "najblaže rečeno čudno nepoznavanje ove činjenice od strane jedne županice nakon tolikih objavljenih informacija u posljednje vrijeme o vlasništvu Ine".

Podsjetimo, županica Lovrić Merzel je nakon razornog požara na sisačkoj rafineriji ispričala sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je prije par mjeseci MOL predlagao, premijerka je tražila isplatu dividende, a ne modernizaciju. Tražit ću da budemo uključeni u sve istražne radnje".

Vezani članci:

arti-201106210027006 arti-201106210341006 arti-201106210009006 arti-201106210648006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo