Društvo političkih zatvorenika za Bandića

5.1.2010.
16:38
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika – žrtava komunizma (HDPZ-žk) Marko Veselica pozvao je sve članove tog društva i članove njihovih obitelji da u drugom krugu predsjedničkih izbora daju podršku nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću.

"Smatramo da je Bandićevo uvjerenje vjersko i domoljubno, te da je human i nesebičan", rekao je Veselica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivnim je ocijenio Bandićev odnos prema hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a uz to je kao gradonačelnik Zagreba glavni hrvatski grad učinio jednim od najsocijalnijih gradova u Europi.

Dopredsjednik HDPZ-žk Đuro Perica izrazio je veliko ogorčenje "neshvatljivom provokacijom komunističkih razbojnika" koji su jutros na fasadi i prozorima tog društva crvenom bojom nacrtali srp i čekić te ispisali ime Tito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je kao da Židovima na Sinagogi nacrtaju kukasti križ", rekao je Perica.

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja i Udruga branitelja liječenih od PTSP-a grada Zagreba također su podršku dali Bandiću ističući da je kao zagrebački gradonačelnik mnogo učinio za hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zagrebu je Milan Bandić osnovao Ured za branitelje i članove njihovih obitelji", rekao je predsjednik zagrebačkog ogranka ZUHBPTSP-a Ivan Tolić.

Dodao je da je Bandić bio na njihovim okruglim stolovima, pomagao njihovoj resocijalizaciji te nudio materijalnu, zdravstvenu i psihološku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik ZUHBPTSP-a Tihomir Trešćec rekao je da je rat završio za većinu ljudi, a branitelji ga u svojim glavama proživljavaju svaki dan. Kad je riječ o Bandićevu protukandidatu Ivi Josipoviću, rekao je kako on i branitelji ne žele da Hrvatska 'pocrveni' misleći pritom na Josipovićevu izjavu na predizbornom skupu u Rijeci.

Prethodni članci:

arti-201001040237006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo