Drobnjak: Sve sam radio po zakonu

I “ćorav” bi video da nema razloga za njegovu smenu?

13.5.2013.
17:55
VOYO logo

Zorana Drobnjaka, direktora Puteva Srbije, vest o predlogu za njegovo razrešenje zatekla je u radnoj atmosferi. On tvrdi da je sve radio po zakonu i ne vidi razloga da ga Vlada smeni. Sutra će pred Upravnim odborom obrazložiti predlog finansijskog plana za 2013. godinu.

Drobnjak je za B92 rekao da je sve uradio legalno i pozvao se na Zakon o javnim putevima, član 14. Na pitanje da li misli da bi moglo da dođe do nekog hapšenja odgovorio je: "Ne. Kog hapšenja?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tužilaštvo je podiglo optužnicu, ali mene zakon brani i uradio sam sve po zakonu - rekao je Drobnjak i dodao da su natpisi o predlogu za njegovo razrešenje "lične izjave i spekulacije i da su to određeni interesi, a da pravo stanje – nije".

- Ministar Mrkonjić će dati jednu izjavu u vezi sa mojom smenom, da tu nema razloga za smenu itd. - rekao je Drobnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v.d. direktora Puteva Srbije podneo je pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković, koji je već skoro tri meseca u ostavci.

Predlog je podnet krajem prošle nedelje ministru saobraćaj Milutinu Mrkonjiću o čemu bi moglo da bude reči na narednoj sednici Vlade Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2007. kada ga je na čelo JP "Puteva Srbije" postavila Vlada Vojislava Koštunice na preporuku Velimira Ilića, Zoran Drobnjak na toj funkciji opstao je uprkos dve promene Vlade, dve krivične i nekoliko prekršajnih prijava.

Nezadovoljni Drobnjakovim radom bili su stručnjaci, a zamerke su imali i članovi Upravnog odbora. Spisak razloga zbog čega bi Drobnjak uskoro mogao da bude smenjen prilično je dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pre svega, loše stanje puteva, nepostupanje u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, Zakonom o planiranju i izgradnji, ne primenjuju se mere za unapređenje bezbednosti puteva koje su zakonom predviđene - navodi savetnik u Ministarstvu saobraćaja Milan Božović za B92.

On dodaje da postoji određen broj puteva koji je izgrađen ili se gradi bez odgovarajućih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Još uvek ne postoji finansijski plan Puteva Srbije za 2013. godinu, nije usvojen, uočena je i neka vrsta nenamenskog trošenja sredstava u prethodnom periodu - navodi on.

Procedura je sada takva da ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić treba da donese odluku da li će predlog za smenu Drobnjaka predložiti na sednici Vlade. Međutim, u Mrkonjićevom kabinetu je za B92 rečeno da ministar ne želi da komentariše predlog za smenu Zorana Drobnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo