DRAMATIČNO UPOZORENJE ŠEFICE FINANCIJA GRADA ZAGREBA: / 'Uvedite uštede, minus u proračunu nam je veći od milijardu kuna!'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Sažetak je to upozoravajućeg dopisa koji je prošli tjedan došao na adrese gradonačelnika Milana Bandića te njegovih zamjenica, Olivere Majić i Jelene Pavičević Vukičević

3.2.2020.
8:21
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Manjak u proračunu Grada Zagreba krajem prošle godine premašio je milijardu kuna. Od čelnika gradskih 'ministarstava' stoga se hitno traži striktno ograničavanje potrošnje, nepreuzimanje novih obveza, preispitivanje socijalnih i ostalih prava te pronalaženje drugih oblika financiranja, piše Jutarnji list.

Sažetak je to upozoravajućeg dopisa koji je prošli tjedan na adrese gradonačelnika Milana Bandića, njegovih zamjenica Olivere Majić i Jelene Pavičević Vukičević te pročelnika svih gradskih tijela uputila Daniela Juroš Pečnik, pročelnica Gradskog ureda za financije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo probleme s likvidnošću'

Na početku dopisa ističe da je od prošle godine novim zakonom propisano kažnjavanje za nepostupanje po nalogu Državnog ureda za reviziju (DUR), a koji je u nalazu financijske revizije za 2018., koja još nije dostupna javnosti, Gradu Zagrebu kao najvažnije naložio pokrivanje manjka po čemu je Grad dužan postupiti ako ne želi biti kažnjen. Ponukan ovim nalogom, Gradski ured za financije je prošli tjedan poslao dopis svim gradskim uredima u kojem traži da povećaju prihode i smanje rashode. U dopisu, između ostaloga, stoji da se od njih zahtijeva striktno ograničavanje proračunske potrošnje, pronalazak novih oblika financiranja te nepreuzimanje novih obveza, kao i preispitivanje socijalnih i ostalih prava.

"Proračunska potrošnja se nastavila povećavati iznad ostvarenih prihoda, što za posljedicu ima ne samo kontinuirani rast manjka prihoda, nego i značajne probleme s likvidnošću. Sve su veća kašnjenja u podmirivanju dospjelih obaveza Grada zbog čega dolazi do prodaje potraživanja koje dobavljači imaju prema Gradu", stoji u dopisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo