APEL KĆERI NESTALE PACIJENTICE: / 'Pustili su je da sama ode na terapiju, prijavili nestanak i odjavili je! Prošlo je 7 dana, a mi ništa ne znamo...'

Image

Pustili su je na radnu terapiju bez ikakve pratnje, a kada je nestala, samo su je izbrisali s popisa pacijenata, navodi Ivona Mendek te od predsjednice,

11.7.2019.
12:23
VOYO logo

Željka Mendek (53) u petak je nestala iz psihijatrijske bolnice Vrapče, pa prijatelji i poznanici putem Facebooka mole za pomoć. Željki je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija, a u Vrapču je bila pacijentica zadnje dvije godine te je za to vrijeme promijenila više odjela i terapija.

Image
PACIJENTICA S DIJAGNOZOM PARANOIDNE SHIZOFRENIJE NESTALA IZ VRAPČA: /

Ovo joj nije prvi put. Bolnica nije kontaktirala obitelj?

Image
PACIJENTICA S DIJAGNOZOM PARANOIDNE SHIZOFRENIJE NESTALA IZ VRAPČA: /

Ovo joj nije prvi put. Bolnica nije kontaktirala obitelj?

Ovo nije prvi put da je pacijentica koja bi trebala biti pod nadzorom medicinskog osoblja nestala iz bolnice. Bolnica nije obavijestila njezinu kćer, Ivonu Mendek, s kojom je najviše u kontaktu, kao ni ostale članove obitelji. Jedino ispravno što su napravili jest da su kontaktirali policijsku postaju i od tada se smatra nestalom,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se dramatičnim apelom ponovo obratila kći, pozivajući predsjednicu, Vladu te ministre unutarnjih poslova i zdravstva. Ističe kako su njezinu majku pustili na radnu terapiju bez ikakve pratnje, a opravdanje bolnice bilo je kako nemaju dovoljno radnika. A nakon što su je pustili da odšeta, jednostavno su je odjavili.

"Poštovana predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović i Vlado RH,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani ministre zdravstva, Milan Kujundžić, i ministre unutarnjih poslova, Davor Božinović,

Povodom nestanka pacijentice Željke Mendek (52), s dijagnozom paranoidne shizofrenije, iz bolnice Vrapče, obraćavam Vam se s apelom da temeljito istražite slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POJAŠNJENJE: Željka Mendek, odnosno, moja majka, nestala je u petak, 5.7.2019., iz institucije u kojoj je bila bez da su isti obavijestili obitelj. Isti taj dan je kći zvala za vrijeme posjeta i dobila je odgovor od medicinske sestre da njezine mame nema.Doktorica joj je dopustila na njezinu inicijativu izlazak na radnu terapiju bez medicinskog osoblja ZBOG NEDOSTATKA RADNIKA u bolnici.Bolnica je isti dan prijavila njezin nestanak policijskoj postaji Črnomerec i od tada se gospođa vodi kao nestala, što možete vidjeti i na portalu nestali.hr.Dana 6.7.2019., u subotu, bolnica ju je odjavila i od tada se gospođa ne vodi više u registru pacijenata.Danas, 11.7.2019., je sedmi dan i obitelj kao ni prijatelji nemaju nikakvu informaciju, osim više dojava iz Rijeke i Zagreba, koje smo osobno prijavljivali policijskim postajama, no za sada konkretnih izvještaja nema.

Stoga, apeliramo da istražite slučaj ili ćemo mi, kao građani i članovi EU-a obratiti se Europskoj zdravstvenoj komisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačan pozdrav,Ivona Mendek"

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo