DRAMA U ZAGREBAČKOM ZOO-u, VUČICA POBJEGLA IZ KAVEZA: / 'Morali smo se skrivati u nastambama dok je nisu uhvatili'

Image

Nesvakidašnji incident dogodio se u zagrebačkom zoološkom vrtu. Mlada vučica pobjegla je iz svojeg kaveza te ušla u javni prostor u kojem se kreću posjetitelji vrta.

31.10.2016.
11:55
VOYO logo

Posjetitelji su zamoljeni da se sklone u zatvorene nastambe dok su djelatnici tragali za vučicom, javlja Jutarnji.

Nakon kraće potrage vučica je uhvaćena te neozlijeđena vraćena u svoj kavez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ljudima koji su se zatekli u zoološkom vrtu nije bilo panike.

Neslužbeno se doznaje kako su djelatnici vrta pokušali spojiti mladog vuka i vučicu kako bi se parili, no čini se da 'spoj' nije dobro završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se Zoološki vrt

U zagrebački Zoološki vrt stigao je par vukova, no još neprilagođena na novi prostor vučica je pobjegla iz nastambe, nakon aktiviranog sigurnosnog protokola u manje od pet minuta je izolirana i vraćena u nastambu, a ozlijeđenih nije bilo. Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina, priopćeno je iz Zoološkog vrta grada Zagreba.

"Nakon prilagodbe u zasebnim nastambama u ponedjeljak ujutro pristupljeno je njihovu spajanju. Našavši se u nepoznatoj situaciji, u novom prostoru s nepoznatom jedinkom, ženka je pobjegla. Trenutno je aktiviran sigurnosni protokol kako se ne bi ugrozili posjetitelji", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se da su unutar pet minuta timaritelji i zoolozi vučicu izolirali, sigurno uspavali i vratili u nastambu. "Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena", dodaje se.

Iz ZOO-a je poručeno kako će se događaj dodatno preispitati i prema nalazima postrožiti sigurnosne protokole kako do sličnih incidenata u budućnosti ne bi moglo doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo