DRAMA U SPLITSKOJ ŠKOLI: / Učenik izvrijeđao profesoricu pa se srušio u nesvijest

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva, Zeljko Mrsic

Učenici u splitskoj Prometnoj školi prosvjedovali su ovih dana zbog odnosa s profesoricom matematike i fizike.

10.6.2016.
8:42
PIXSELL/Arhiva, Zeljko Mrsic
VOYO logo

Učenici 1. F razreda splitske Srednje tehničko prometne škole odlučili su kraj školske godine obilježiti mirnim štrajkom. Povod za to, ustvrdili su za Slobodnu Dalmaciju, nedolično je ponašanje profesorice matematike i fizike Sanje Bodrožić.

"Tijekom cijele školske godine profesorica se iskaljivala na nama, vrijeđala nas je, klevetala, govorila da nas roditelji nisu dobro odgojili, prijetila da će nam uništiti živote testovima koje nitko neće moći riješiti... Šutjeli smo i sve u strahu podnosili, do prije nekoliko dana, kada je jednoga učenika, inače najmirnijeg u razredu, po tko zna koji put omalovažila, a on više nije mogao izdržati, pa joj je prvi put odgovorio i napustio razred", ispričali su učenici navodeći kako je profesorica njihovog kolegu maltretirala cijele godine. Razlog je, tvrde bio njegov brat, koji je školu završio lani, a s njom tijekom školovanja bio u sukobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nije mogao izdržati i rekao joj je neka si zabije test u stražnjicu, te napustio učionicu. Svi smo se iznenadili njegovom reakcijom, jer nikada nije inače takav. Počeo je plakati jer je znao da će ga baciti dva predmeta, matematiku i fiziku. Profesorica ga je optužila da je bio pod utjecajem alkohola, što apsolutno nije bila istina i sada će je roditelji našeg kolege privatno tužiti za klevetu", pričaju učenici dodajući da ih je ravnatelj saslušao, ali i da očekuju inspekciju.

Image
TKO JE PRVI POČEO? /

Učiteljica i učenica gadno se potukle

Image
TKO JE PRVI POČEO? /

Učiteljica i učenica gadno se potukle

Njihov kolega navodno je nakon svega dobio opomenu pred isključenje, nakon čega mu je pozlilo, te je u uredu pedagoginje pao u nesvijest i doživio panični napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj škole Josip Balić kazao je kako sve događaje tek treba istražiti, a nije dozvolio da sporna profesorica da svoj komentar na slučaj. Ravnatelj se pravdao time da će učenici, izađu li u novinama, biti nezaštićeni što "nikome ne bi trebalo biti u interesu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo