DRAMA U ŠIBENIKU: / Teška olovna žbuka pala na CT, svega par minuta nakon što se ustala pacijentica

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Samo nekoliko minuta nakon što se sa snimanja CT-om makla jedna pacijentica u šibenskoj bolnici, teška olovna žbuka pala je na uređaj i za sobom povukla viseći strop.

10.2.2016.
14:47
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

U šibenskoj bolnici u srijedu se ujutro urušila teška žbuka koja sprječava širenje radioaktivnog zračenja, a za sobom je povukla i viseći strop. Žbuka je pala u prostoriji s CT uređajem, svega nekoliko minuta nakon pregleda jedne pacijentice koja je zbog pretrpljenog stresa najavila i tužbu, piše Šibenik.in.

"Odjednom je iz čista mira tresnulo, dok sam bila u čekaonici. Čuo se jak prasak i zvuk lomljave pa sam išla vidjeti što se dogodilo", ispričala je, pak, pacijentica koja je čekala pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na preglede u okolne gradove

"Nitko nije ozlijeđen, a žbuka je pala u dijelu prostorije u kojem nije bila ni pacijentica koja je završila pregled. Da je bila na stolu, sigurno bi palo na nju, ali srećom to se nije dogodilo. Iako sam joj se osobno i u ime bolnice odmah ispričao, kazala nam je da će tužiti bolnicu što je njezino demokratsko pravo", riječi su kojima je situaciju za Šibenik.in opisao sanacijski upravitelj dr. Marin Pavić.

Srećom ni CT niej stradao i odmah je prekriven, a i ambulanta ubrzo kreće u sanaciju. Do se sve ne uredi, pacijente će bolnica slati u bolnice u Splitu, Kninu i Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

IZNAD CT UREĐAJA: Urušio se strop u šibenskoj bolnici

Image

IZNAD CT UREĐAJA: Urušio se strop u šibenskoj bolnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo