PROBLEMI U KRIŽEVCIMA / Drakonska kazna za direktora jer nije prijavio radnice: 'Razmišljam da ugasim preostala radna mjesta i zatvorim firmu'

Image
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL/Ilustracija

Prema nepravomoćnoj presudi tvrtka je kažnjena s 215.000, a direktor 27.500 kuna kazne, da bi Visoki prekršajni sud smanjio na 136.000 kuna i 20.500 kuna

30.1.2018.
8:26
Dusan Mirkovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Visoki prekršajni sud pravomoćno je presudio protiv križevačke tvrtke Panpelet i njenog vlasnika i direktora Renata Hadrovića jer nisu prijavili dvije radnice. Prema presudi tvrtka mora platiti 136.000, a Hadrović 20.500 kuna, piše Podravski.hr.

Zbog požara do kojeg je došlo u proizvodnoj hali u Garešnici koja se bavi proizvodnjom peleta, piljenjem i blanjanjem drva, ustanovljeno je kako su u hali bile dvije radnice za koje je država ustanovila da nisu bile prijavljene te je tužila Hadrovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nepravomoćnoj presudi iz travnja 2017. tvrtka je bila kažnjena s 215.000 kuna, a direktor 27.500 kuna kazne, da bi Visoki prekršajni sud u listopadu smanjio kazne na 136.000 kuna i 20.500 kuna.

Hadrovićevi odvjetnici su na sudu tvrdili da “nije nedvojbeno dokazano da su oštećenice bile u radnom odnosu u Panpeletu”, a on tvrdi kako je zgrožen visinom kazne i ističe kako se za slične prekršaje dobiva i deset puta manja kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kazna je zaista previsoka i tjera me na razmišljanje da rasprodam strojeve, ugasim preostalih 15 radnih mjesta i zatvorim firmu. Ovakvim kaznama i ja i svi mladi poduzetnici i radnici možemo samo kupiti jednosmjernu kartu za rad u inozemstvu” kazao je Hadrović za Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo