Dragovan Kosorici: Odakle ti stan?

'Pozivam Bajića da utvrdi zakonitost pod kojom je premijerka stekla stan u kojem sada živi. O toj aferi se pisalo i njoj je pričao i Stjepan Mesić', izjavio je danas u Saboru SDP-ovac Dragovan.

27.1.2010.
16:14
VOYO logo

Glavni tajnik SDP-a problematizirao je danas u Saboru nekretninu u kojoj živi premijerka Jadranka Kosor i otvoreno je pozvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži je li do stana došla zakonitim putem.

arti-201001270291006Ustvrdio je da "za razliku od HDZ-a, u SDP-u nema nedodirljivih, nije ih nikad bilo, niti će ih biti. Ono što tražimo je brza, efikasna i pravedna istraga, utvrđivanje činjenica i da istina što prije izađe na vidjelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirao je HDZ-ovu borbu protiv korupcije. "O stavovima gospođe Kosor o korupciji najbolje govore činjenice da su joj ministri i potpredsjednici Vlade pod istragom, da su joj uprave javnih poduzeća u Remetincu. Pozivam državnog odvjetnika da utvrdi zakonitost pod kojim je stekla stan u kojem sada živi. O toj aferi se pisalo i o toj aferi je pričao i Stjepan Mesić", kazao je Igor Dragovan danas na ad hoc presici na hodniku u Saboru.

Kosor: Zašto SDP ne podržava Bajića?

Najprije je napomenula da neće više tako često komunicirati s novinarima jer je tretiraju više kao glasnogovornicu nego premijerku, te uputila primjedbu na Dragovanov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujem da gospodin Dragovan nije dopustio pitanja i da je to bila presica bez presice", kazala je i ustvrdila kako "apsolutno podržava gospodina Dragovana".

"Neka se sve istraži, neka Državno odvjetništvo da odgovore na sva pitanja. Ovo je, naime, pokušaj onoga što se u žargonu zove 'okretanje pile naopako' – pokušavaš svoj problem prebaciti na nečija tuđa leđa. Čini se da sada dobivamo polako konture odgovora na pitanje zašto SDP ne želi podržati novi mandat gospodina Bajića. Naime, očito da se konačno vidi da ono temeljno načelo koje ima DORH i Vlada, da nema nedodirljivih bez obzira na stranačku pripadnost, ne znam jesu li kolege iz SDP-a mislile da se to odnosi samo na jednu grupaciju stranaka", kazala je Kosor dodajući da je "svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja" i poručila da institucije rade svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan od 90 kvadrata kupila za 15-ak tisuća eura

Jadranka Kosor je, podsjetimo, 2007. godine prijetila Mesiću da će ga tužiti nakon što je izjavio da je stan od 90 četvornih metara dobila od MORH-a na temelju protuustavne i protuzakonite uredbe. Nekretninu u Šeferovoj ulici u Zagrebu otkupila je 1996. godine za samo tridesetak tisuća njemačkih maraka, jer je vojnim stanovima raspolagao je ministar obrane Gojko Šušak.

Mesićeva je teza bila da je zakon prekršen uredbom prema kojoj su podobni namirivani tako da su im naknadno dodjeljivana stanarska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo