potraga za djevojčicom / Doznajemo! Sirijac koji traži kćer registriran je i u Crnoj Gori - također bez djeteta!

Na teritoriju Crne Gore policija nije registrirala nikog od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisu

27.9.2018.
12:35
VOYO logo

RTL-ova Potraga jučer je ekskluzivno objavila informaciju Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine da je 43-godišnji Sirijac G.W. 30.8.2018. registriran u BiH te da je tada iskazao namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, no s njim nije bila njegova 5-godišnja kćer Allsa. Ovu informaciju od SPS-a BiH nije tražila niti jedna službena institucija Bosni i Hercegovini ili Republici Hrvatskoj. 

Registriran bez kćeri

RTL je poslao upit Sektoru granične policije Crne Gore o tome je li zabilježen ulazak Sirijca G.W. u Crnu Goru te je li s njime bila njegova petogodišnja kćer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"G.W., državljanin Sirijske Arapske Republike, registriran je prilikom nezakonitog prelaska državne granice Crne Gore iz pravca Republike Albanije dana 23.8.2018.godine, kada je i smješten u Prihvatilište za strance.

Pošto je imenovano lice izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost. Također, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisa", stoju u njihovom odgovoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom

Ministar unutarnji poslova Davor Božinović potvrdio je da hrvatska policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom. No, kaže, nema luksuz da izlazi u javnost sa svim saznanjima.

"Sve ono što se u javnom prostoru objavilo ne podudara se s onim do čega je policija došla", rekao je Božinović nakon događaja posvećenog promicanju sporta u policiji upitan za slučaj sirijskog migranta koji je u Hrvatskoj prijavio nestanak petogodišnje kćeri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretražuje se teren, razgovara se s roditeljem, a uspostavlja se i intenzivna suradnja s policijama koje su na tzv. balkanskoj ruti. Na temelju svega toga i svega onoga čime hrvatska policija raspolaže ne može se potvrditi ono što je o ovom slučaju objavljeno u medijima kao prva informacija", kazao je Božinović.

Opsežna potraga za 5-godišnjakinjom

Podsjetimo, G.W. tvrdi kako ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od petogodišnje kćeri i vratila u Bosnu dok je malena Allsa ostala s iračkom obitelji i skupinom migranata u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija je prvotno demantirala njegove navode kazavši da nema prijavljen nestanak, no Sirijac je u ponedjeljak i formalno zatražio azil u našoj zemlji, a onda je krenula i opsežna potraga za njegovom kćeri. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo