DOSTA VAM JE OVAKVOG VREMENA? NEMAMO DOBRE VIJESTI, VAKULA KAŽE DA ĆE I DALJE PADATI: / 'Ali, bit će dodatnih problema...'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell, Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell

Ni dugoročna prognoza za idućih desetak dana ne predviđa stabilizaciju vremena, a temperature će i dalje ostati razmjerno visoke

6.11.2019.
9:14
Marko Lukunić/Pixsell, Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell
VOYO logo

Iako su temperature danas ponešto pale, u odnosu na prethodnih nekoliko dana, vrijeme je i dalje iznaprosječno toplo za studeni, a česte su i padaline. Na Jadranu će i u nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega biti povremene kiše, u većini mjesta vjerojatno ponajviše tijekom subote, a najmanje u drugom dijelu četvrtka i prvom dijelu petka, kada će biti najviše sunčanog vremena.

Jugozapadnjak i jugo u četvrtak i vjerojatno nedjelju će biti umjereni, a u ostale dane opet često jaki, u petak ponegdje na udare i olujni, prognozira meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje relativno toplo

Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

I na kopnu sljedećih dana dnevna temperatura bez veće promjene, a jutra će biti svježija, mjestimice s maglom. Uz djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom mjestimične će kiše biti uglavnom u gorju, a tijekom vikenda ponovno i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema promjene ni idućih 10 dana

"Znatnijih nevolja s jakim i olujnim vjetrom, te valovitim, na južnom dijelu Jadrana i jače valovitim morem bit će i u noći, ponegdje još i u srijedu ujutro - i to ne samo zbog juga, nego i zbog oštra - južnog vjetra, te lebića - jugozapadnog. Poslijepodne će se stanje smirivati, ali će i dalje na Jadranu i u gorju biti relativno vjetrovito, dok će u većini unutrašnjosti vjetar biti slab, gdjekad čak i izostati. Osim vjetra, probleme će ponegdje stvarati i kiša, većinom najobilnija do srijede ujutro - vjerojatno ponajviše u unutrašnjosti Dalmacije, gdje lokalno može pasti i više od 50 litara po četvornom metru. U sjevernijim će krajevima veći dio srijede kiša uglavnom izostati, što će jamačno razveseliti mnoge, pa i prosvjednike u središtu Zagreba, ali će mnoge ljubitelje nogometa rastužiti prognoze ponovnog povećanja vjerojatnosti za povremenu kišu navečer", navodi Zoran Vakula za HRT.

Do kraja ovoga, a i početkom novoga tjedna ostaje promjenjivo i relativno toplo vrijeme, uz i dalje nepovoljne biometeorološke prilike, te uz češću kišu i vjetrovitije vrijeme na Jadranu i područjima uz njega, kaže Zoran Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni dugoročna prognoza za idućih desetak dana ne predviđa stabilizaciju vremena, a temperature će i dalje ostati razmjerno visoke za ovo doba godine.

"Zbog često vlažnih i skliskih kolnika, jakog vjetra i smanjene vidljivosti i sljedećih dana budite oprezni u prometu i više nego inače! A i ne zaboravite voziti s uključenim svjetlima", upozorava Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo