prognoza željke pogačić /

Dosta vam je kiše i nestabilnosti? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Preko jugoistočnog dijela kontinenta premještali su se oblaci u sklopu visinske ciklone...

2.6.2019.
21:00
VOYO logo

Dok je velik dio Europe uživao u vedrini, preko jugoistočnog dijela kontinenta premještali su se oblaci u sklopu visinske ciklone. Ona prizemno donosi vlagu, a posljedično i već spomenute lokalne nestabilnosti. Sporo će se premještati na istok pa će se slično vrijeme zadržati još nekoliko dana.

Tako će sutra prijepodne na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti i na krajnjem jugu uz nešto više oblaka iz kojih može pasti i malo kiše, vjerojatnije u gorskim predjelima. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 10 do 16, na moru oko 18 stupnjeva.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano i još malo toplije nego danas. Najviša će temperatura biti od 25 do 27 Celzijevih stupnjeva. Bit će prilično sparno pa su mogući i mjestimični pljuskovi, vjerojatnije na širem karlovačkom i sisačkom području te u Moslavini. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne djelomice sunčano, uz nešto veću vjerojatnost za pljuskove nego na zapadu. Na krajnjem istoku moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme uz prolazno pojačan sjeveroistočni vjetar. Bit će toplo uz temperaturu od oko 25 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroničnim će se bolesnicima pojačati tegobe

U srednjoj i južnoj Dalmaciji sutra poslijepodne bit će malo oblačnije i nešto svježije nego na sjeveru, uz povremene pljuskove ili slabu kišu. Puhat će slab, mjestimice pojačan sjeverozapadnjak, na jugu zapadnjak. 

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne djelomice do pretežno sunčano. Sredinom dana u unutrašnjosti Istre, riječkom zaleđu i Gorskom kotaru moguć je lokalni pljusak. Temperatura u gorju viša od današnje, od 21 do 25, drugdje od 26 do 28 stupnjeva. Puhat će slaba bura, uz zapadnu obalu Istre, zapadnjak. 

I u nastavku tjedna na kopnu sunčano i sve toplije. Do srijede nestabilno uz poslijepodnevne pljuskove. U drugom dijelu tjedna stabilnije i vjetrovitije. Za vikend su izgledni i prvi vrući dani. 

Ni na Jadranu do četvrtka neće biti posve stabilno. Pljuskovi iz unutrašnjosti nerijetko će se spustiti i do obale. Puhat će u početku slabo jugo koje će prema kraju tjedna jačati i donositi sve topliji zrak.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih će dana i biometeorološke prilike biti nepovoljnije. Rast temperature u kombinaciji s velikom količinom vlage u zraku negativno će djelovati na raspoloženje meteoropata, a kroničnim će bolesnicima pojačati tegobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo