BIROKRATSKA GREŠKA / Došla glasati i saznala da je mrtva: 'Rekli su da je moja Barica umrla'

Image
Foto: Ilustracija/Slavko Midzor/PIXSELL

Istraživanjem i obilascima institucija suprug žene je otkrio kako su mrtvom proglasili krivu osobu

29.5.2017.
21:28
Ilustracija/Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Stjepan iz Podvinja Miholečkog ispričao je za 24 sata kako je na dan izbora njegova supruga Barica saznala da ne može glasati jer nije na popisu s obzirom da se vodilo da je ona umrla 19. veljače ove godine. Iz Povjerenstva su Stjepana uputili u Matični ured u Križevce, gdje su mu kazali da će ga telefonom izvijestiti.

"Vrativši se kući nazvali su me i kazali kako im je žao, ali da je moja Barica umrla i stoga je nema na popisu. Dobro sam pogledao suprugu koja je stajala uz mene i rekao sam im kako je ona ipak živa jer stoji do mene i sluša naš razgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to me djelatnica počela uvjeravati kako nisam u pravu jer je Barica Valaško mrtva - doista mi je prekipjelo, jer stvarno  nisam znao tko je tu sve lud", rekao je Stjepan.

Istraživanjem i obilascima institucija otkrio je kako je njegova žena umrla u susjednom selu. Ispostavilo se da je umrla Barica Valaško u dobi od 84 godine, ali u Pofukama, a oni su mrtvom proglasili Baricu Valaško koja je 20 godina mlađa i živi u Podvinju Miholečkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan je za 24 sata rekao da mu je najviše žao što se to desilo baš za izbore, jer je teoretski njezin glas mogao biti presudan. No, na sreću nije pa izbori imaju legitimitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo