DORH: / Procvat arheologije u Hrvatskoj je sumnjiv!

Tužno, ali istinito. Znanstvena grana u Hrvatskoj doživi financijski boom zahvaljujući javnim sredstvima, a istražni organi to ocijene sumnjivim.

28.1.2010.
18:26
VOYO logo

Državno odvjetništvo je, naime, pokrenulo istragu o stotinama milijuna kuna koje je HAC tijekom proteklih godina plaćao za arheološka istraživanja na trasama predviđenim za gradnju cesti.

Prema pouzdanim izvorima Nacionala, DORH je već formirao spis vezan uz ugovore i okolnosti koje su naveli HAC da plati najmanje pola milijarde kuna tvrtkama i arheološkim institucijama što su za vrijeme vladavine Ive Sanadera i preko utjecaja njegove supruge Mirjane Sanader doživjele nevjerojatan procvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tu znanstvenu granu, kojom se bavi supruga odbjeglog hrvatskog premijera, u proteklih je sedam godina utrošeno više od pola milijarde kuna, odnosno najmanje 507 milijuna i četiri stotine tisuća kuna.

Podsjetimo, i ministar prometa Božidar Kalmeta je u srijedu zatražio detaljnu internu istragu u Hrvatskim autocestama, koja bi trebala rasvijetliti okolnosti na koji je način ta državna tvrtka surađivala sa arheološkom strukom, odnosno s Ministarstvom kulture, i čelnikom toga resora Božom Biškupićem, dojučerašnjim intimusom Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001270700006 arti-201001270676006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo