PREBACILI NOVAC U ŠVICARSKU / DORH otkrio detalje nove istrage protiv Todorića: Oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura?

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL, Marko Lukunić/PIXSELL

Rješenje o provođenju istrage postalo je pravomoćno. u tijeku je postupak dobivanja suglasnosti za vođenje postupka od VB

25.3.2019.
13:13
Sanjin Strukić/PIXSELL, Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo oglasilo se oko nove istrage protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića

Jutarnji list je danas objavio da je tom istragom obuhvaćen Todorić,  prijašnja izvršna dopredsjednica koncerna za poslovanje i poslovni razvoj Piruška Canjuga te nekadašnji direktor u Agrokoru zadužen za građevinske investicije Ante Huljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva prenosimo u cijelosti: 

"Povodom zaprimljenih upita novinara i navode objavljene u jednom dnevnom listu, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odgovara objavom priopćenja, odnosno s informacijom da je 30. studenoga 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1951., 1971. i 1965.) zbog osnovane sumnje da su prvookrivljenik i drugookrivljenik počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, i zbog osnovane sumnje da je trećeokrivljenica počinila kazneno djelo poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 1. i 2. u svezi članka 37. Kaznenog zakona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Rješenje o provođenju istrage postalo je pravomoćno, a u tijeku je postupak dobivanja suglasnosti za vođenje kaznenog postupka od nadležnog tijela Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili navedena kaznena djela tijekom studenoga i prosinca 2013. godine u Zagrebu i Chamu (Švicarska), a kaznenim djelima pribavljena je korist jednom trgovačkom društvu u Švicarskoj, odnosno oštećeno je trgovačko društvo A. d.d. za iznos od 1.250.000,00 eura, odnosno 9.547.962,50 kuna.

Ujedno, ovo je državno odvjetništvo 27. prosinca 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanke Republike Austrije(1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, zbog istog događaja, no navedeno rješenje još nije postalo pravomoćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo državno odvjetništvo nastavlja s provođenjem daljnjih zakonom predviđenih radnji vezano za poslovanje koncerna A. radi utvrđenja postojanja elemenata kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti", stoji u priopćenju zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo