HORVATINČIĆ U PROBLEMU, DORH TRAŽI POVEĆANJE KAZNE: / Žele od njega napraviti primjer

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu protiv presude Tomislavu Horvatinčiću

7.5.2019.
9:26
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na presudu Općinskog suda prema kojoj je Tomislav Horvatinčić (71) osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće, u kojoj je poginulo dvoje Talijana, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je 2. svibnja žalbu.

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazni te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu tako da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna kako bi se postigla svrha specijalne i generalne prevencije i time utjecalo na svijest građana o pogibeljnosti istih i sličnih kaznenih djela, kao i kako bi se postiglo pravedno kažnjavanje za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa", priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudom na koju je podnesena žalba, Horvatinčiću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za sve vrste motornih vozila u trajanju od pet godina, računajući od dana pravomoćnosti odluke, s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo