upaljen meteoalarm / Donosimo vam prognozu ususret produženom vikendu: pogledajte gdje će pasti najviše kiše i kad će se opet razvedriti

Tijekom sutrašnjeg prijepodneva vrijeme će se polako smirivati, a poslijepodne čak i razvedravati

19.6.2016.
19:23
VOYO logo

Ususret produženom tjednu ne baš ohrabrujuće upozorenje - upaljen je meteoalarm. Zašto moramo biti na oprezu?

Najviše zbog obilne kiše koju očekujemo večeras, u noći te tijekom ranog jutra, naime stiže nam jedno jače pogoršanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako izgleda meteoalarm.

Image

Državni hidrometeorološki zavod je putem tog sutstava izdao niz upozorenja. U najvećem dijelu zemlje prvog, žutog, stupnja. I to na izražene pljuskove s grmljavinom. Najviše kiše past će na zapadu zemlje, ponajprije u gorskom kotaru, lici te na širem karlovačkom području pa je za te dijelove izdano narančasto upozorenje. Do jutra bi tamo mjestimice moglo pasti više od 50 litara po četvornom metru što je otprilike polovina mjesečne količine za ta područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga bi ujutro moglo biti problema u prometu.

Tijekom sutrašnjeg prijepodneva vrijeme će se polako smirivati, a poslijepodne čak i razvedravati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prijedlog za one koji planiraju izlete?

Planove možete raditi s obzirom na to da je pred nama dugi vikend i da će vrijeme biti sve povoljnije i sve toplije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, četvrtak i petak bit će pretežno sunčani. Svaki će dan temperatura malo rasti. Ona jutarnja će biti, vidimo između 15 i 20, a dnevna oko 30. Zato će nam već u četvrtak biti vruće. Ipak tih dana postoji i mala mogućnost za lokalne pljuskove, prvenstveno u Slavoniji, ali samo one kratke prolazne. E sad, za vikend je već nešto veća vjerojanost za kišu, pa ako ste svih ovih 5 dana slobodni, Izlete i aktivnosti je bolje planirati u prvom dijelu. 

Na Jadranu također povoljna situacija. U srijedu pretežno sunčano, a kratkih pljuskova može biti samo u Dalmaciji, prije svega njenoj unutrašnjosti. U četvrtak, petak i subotu sunčano i toplo. Ujutro između 20 i 25, poslijepodne malo ispod 30, ali neće biti prevruće jer će ugodu donositi slab do umjeren vjetar, i to bura i tramontana. Novo naoblačenje i kiša naziru se u nedjelju. Evo to je jedan ovako srednjoročni pogled na vremenske prilike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, za pouzdaniju prognozu pratite nas iz dana u dan.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo