RAZBACIVANJE MILIJARDAMA / Donosimo cjenik predizbornih obećanja: jesu li birači na njih već imuni?

Prema svima nama lete milijuni predizbornih obećanja vrijednih - milijarde kuna! Točnije, prema izračunu dvoje znanstvenika s Ekonomskog fakulteta Zagreb, samo devet najvećih obećanja SDP-ove i HDZ-ove koalicije stoji 15 milijardi kuna - lijeva su teška 6,8, a desna 8,2 milijarde

4.11.2015.
19:05
VOYO logo

Bebe i djeca, mame i tate, bake i djede,poljoprivrednici,ugostitelji prodavači,  potrošači... Prema svima nama lete milijuni predizbornih obećanja vrijednih - milijarde kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, prema izračunu dvoje znanstvenika s Ekonomskog fakulteta Zagreb, samo 9 najvećih obećanja SDP-ove i HDZ-ove koalicije stoji 15 milijardi kuna - lijeva su teška 6,8, a desna 8,2 milijarde.

Obećanje Domoljubne koalicije o većim mirovinama stoji 4,6 mlijarda kuna godišnje, smanjenje PDV-a više od 3 milijarde, mjera od 1000 eura za svaku bebu - iziskuje 317  milijuna, a veće porodiljne naknade 45 milijuna kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska raste obećava u bolji standard života uložiti više od pet i pol milijarda kuna, u infrastrukturu 500 milijuna kuna više, u delimitiranje porodiljnjih nakanda i 300 milijuna i još toliko u manje namete. Smanjili bi i zdravstveni doprinos što stoji 40 milijuna kuna.
Tolike milijarde, a proračun je i bez njih u minusu?!

"Njihova predizborna obečanja su usmjerena prema tome da se taj minus još produbljuje suprotno onome što smo obećali vani", kaže dr.sci. Velibor Mačkić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No to nije sve, programi su još puni skupih obećanja kojima je teško odrediti vrijednost...

Od dovršetka istarskog ipsilona, ukidanja desetaka nameta i uvođenja nacionalne imovine sve do ukidanja stope od 40 posto poreza na dohodak, navodnjavanja i rušenja PDV-a na hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parole i obećanja na sve strane. Jesu li birači na njih već imuni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo