'kaos i teror' / Domovinski pokret opleo po Plenkoviću nakon nesreće na A1. Migrante nazvali 'takozvanima', isprozivali i Schengen

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL/KAportal/Domovinski pokret/Facebook/Screenshot

'Druge države EU-a uskoro će ilegalne migrante početi vraćati u državu koja ih je 'legalizirala' i dala im 'privremenu zaštitu', stoji u objavi. Ističu da hrvatska policija po nalogu premijera nije zaustavila mlade vojno sposobne muškarce da uđu u zemlju, nego im dala potvrde da 7 dana 'lutaju' bez nadzora

6.1.2024.
14:47
Marko Prpic/PIXSELL/KAportal/Domovinski pokret/Facebook/Screenshot
VOYO logo

Nakon stravične nesreće u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a 12 ih je ozlijeđeno, kod Netretića kod tunela Sveti Marko, oglasio se Domovinski pokret. Premijeru Andreju Plenkoviću postavili su pitanje: "Do kada ćete tolerirati i poticati protuzakoniti ulazak takozvanih 'migranata' u Hrvatsku?"

Ranije smo objavili informaciju da je u nesreći poginuo bračni par uz Hrvatske, a u drugom je vozilu poginula jedna osoba. Vozač terenca mađarskih registracija, Moldavac, prevozio je migrante. On je skrivio nesreću jer je zbog nepropisne vožnje udario u ogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
troje mrtvih /

FOTO U potpunosti smrskani! Ovo je ostalo od automobila koji su sudjelovali u nesreći kod tunela Sveti Marko

Image
troje mrtvih /

FOTO U potpunosti smrskani! Ovo je ostalo od automobila koji su sudjelovali u nesreći kod tunela Sveti Marko

Na službenoj Facebook stranici Domovinskog pokreta javili su se, kako kažu, nakon niza incidenata i raširene atmosfere "nesigurnosti i straha na mjestima javnih okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, zbog postupanja takozvanih migranata koje su takozvani mainstream mediji i službena tijela Republike Hrvatske pokušala prešutjeti, jutros se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je ubijeno dvoje hrvatskih državljana, a koju su izazvali krijumčari migranata".

Izrazili su sućut obiteljima poginulih, a kažu da će cijeli tragični slučaj pratiti do razrješenja. U objavi su uputili pitanje Plenkoviću "Do kada ćete tolerirati i poticati protuzakoniti ulazak tzv. migranata u Hrvatsku? Andrej Plenković po nalogu svojih stvarnih gazda, onih iz Bruxellesa, od Hrvatica i Hrvata, od cijele hrvatske javnosti svjesno i namjerno skriva prave razmjere migrantske invazije i prave razloge pada takozvanog Schengena. U Hrvatsku je, prema službenim podatcima, do 1. studenoga 2023., protuzakonito, kršeći Zakon o nadzoru državne granice, kroz šume, kao da hrvatska državna granica ne postoji, ušlo više od 64,000 tzv. migranata, u stvarnosti isključivo mladih, vojno sposobnih muškaraca. I to bez ikakve sigurnosne provjere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljaju s podacima da je prošle godine u Hrvatsku ušlo "više od 75,000 takvih tzv. migranata, što je broj koji nadmašuje ukupan broj stanovnika dva hrvatska grada zajedno – Dubrovnika i Vukovara! Da budemo jasni: to nisu strani državljani s radnim dozvolama, kako ih Andrej Plenković lažno želi prikazati hrvatskoj javnosti. Ne samo da takve, mlade vojno sposobne muškarce, po nalogu Andreja Plenkovića hrvatska policija nije zaustavljala, nego im je još davala potvrde kojima im je dopustila da 7 dana bez nadzora lutaju hrvatskim državnim teritorijem dok ne napuste tzv. Schengen. Druge države EU-a uskoro će ilegalne migrante početi vraćati u državu koja ih je 'legalizirala' i dala im 'privremenu zaštitu', a to je Hrvatska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Domovinskog pokreta kažu da se ovdje radi o "svjesnom i namjernom, protuzakonitom postupanju" premijera, ali i pretvaranju Hrvatske u mjesto "kaosa i terora", kao što, kako kažu, neke europske države već jesu.

"Jutrošnja prometna nesreća samo je jedna od tragedija izazvanih takvom politikom Andreja Plenkovića. Hrvatskom bez nadzora i ikakve policijske kontrole lutaju tisuće i tisuće tzv. migranata. Za svako ugrožavanje života i sigurnosti hrvatskih građana, što je posljedica migrantske politike dobrodošlice koju provode Andrej Plenković i njegova matrona Ursula Von der Leyen – izravno je odgovoran upravo Andrej Plenković", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da Hrvatska ne može biti tranzitna ruta za ilegalne migracije i da je sigurnost temelj svake države. Pitaju se "koliko još hrvatskih građana mora poginuti da bi oni napokon reagirali i zaustavili takvu šetnu politiku, sasvim suprotnu hrvatskim nacionalnim interesima".

"Domovinski pokret ukazuje na činjenicu da je potrebno odmah zaustaviti takvu kobnu Plenkovićevu politiku te kaznama i zaustavljanjem svih koji bi mimo graničnih prijelaza pokušali ući u RH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da je njihova stranka više puta zatražila Vladu i 19. listopada prošle godine predala zahtjev da zaustavi pokušaje protuzakonitog ulaska u RH i da poštuju Zakon o nadzoru državne granice.

"U danima koji slijede, poduzet ćemo sve potrebne zakonom dopuštene mjere i političke inicijative da takvoj - za Hrvatsku više nego štetnoj i opasnoj - politici učinimo kraj", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kuća diplomata iz MVEP-a nije jedina u kojoj ilegalno žive migranti! 'To je javna tajna, rade to zbog dodatnih prihoda'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo