TJEDNA PROGNOZA /

Dolazi osjetno zahladnjenje: idući tjedan čeka nas pad temperatura, kiša, a moguć i snijeg

Image

Idući pak tjedan, stiže nam novo zahladnjenje. Tjedan će nam početi nestabilno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu je uslijed pada temperature, uz kišu, moguć i snijeg

3.2.2017.
12:59
VOYO logo

Vikend pred nama donosi nam nastavak toplog, ali promjenjivog vremena. Promjenjivo? Da! To znači i sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu. Ona će češća i jača biti na Jadranu te u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok će je znatno manje biti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Uz to, u cijeloj zemlji ostaje toplo jer ćemo i dalje biti pod utjecajem južnog strujanja zraka. Vrhunac topline je upravo danas, kad će temperatura dosezati vrijednosti 14, 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sutra i u nedjelju bit će stupanj do dva niža, povremeno, kao što smo napisali, uz kišu. Najčešća će biti u noći sa subote na nedjelju, tako da ćete dnevne sate moći iskoristiti za izlet u prirodu, no imajte kišobran uz sebe!

Image

Idući pak tjedan, stiže nam novo zahladnjenje. Unatoč napisima na mnogim portalima o „udaru ekstremne, sibirske zime jače nego u siječnju“, znajte da takve najave i upozorenja nisu stigli od meteorologa niti su temeljeni na znanosti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je da će osjetno zahladnjeti. Jutarnja temperatura na kopnu bit će oko nule, od srijede i pokoji stupanj ispod, a najviša dnevna između 1 i 3 stupnja. Na Jadranu također hladnije: ujutro oko 5, poslijepodne oko 10. Tjedan će nam početi nestabilno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu je uslijed pada temperature, uz kišu, moguć i snijeg.

Gdje i koliko točno? Treba još pričekati, prerano je za pouzdanu prognozu. Zato vas pozivam da i dalje pratite našu emisiju RTL Vrijeme svaki dan oko 19:15, a kada čitate prognoze na raznoraznim portalima samo pripazite od koga informacija dolazi. Uostalom, zar to ne bismo trebali raditi kad bilo što pročitamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo